МЗС Німеччини: ціль Путіна - не лише Україна, Берлін не має вагатися у підтримці Києва

МЗС Німеччини: ціль Путіна - не лише Україна, Берлін не має вагатися у підтримці Києва

Укрінформ
Україна зараз захищає на полі бою європейський безпековий порядок, і Берлін не має вагатися у питаннях її підтримки.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ ФРН Тобіас Лінднер на конференції What Kind of Peace? Ukraine and Us у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Урядовець назвав Росію "найбільшою безпосередньою загрозою для миру та безпеки на євроатлантичному просторі".

За його словами, ціллю Володимира Путіна є не лише Україна, а європейська безпека і загалом світовий порядок, який базується на праві та правилах. Саме це зараз захищає Україна, тож підтримати її в цій боротьбі - в інтересах усієї світової спільноти.

Стосовно застережень проти втягування Німеччини у пряме протистояння з Росією дипломат заявив, що це питання давно не стоїть – Німеччина вже залучена. "Кремлівська пропаганда, дезінформація, шпиргування, фальшиві наративи, постійна ескалація – все це спрямовано не лише проти України, проти допомоги Києву з боку партнерів. Ці гібридні дії спрямовані на ерозію демократичної системи та розкол також у німецькому суспільстві", - заявив Лінднер.

Путінська Росія прагне відновити сфери впливу, коли кордони не визначені чітко. Такий мир на російських умовах не буде сталим, наголосив заступник глави МЗС, назвавши неприйнятними вимоги Москви щодо переговорів, які означають лише капітуляцію України.

Посол України у ФРН Олексій Макеєв погодився з думкою німецького політика.

"Німеччина уже є ворогом для Росії. Для Росії ФРН давно перейшла червону лінію, ще коли було зруйновано Берлінський мур і Німеччина стала демократичною державою… Росія хоче розколоти німецьке суспільство та повернути німецько-німецький кордон, який фактично був німецько-радянським кордоном", - заявив дипломат.

Він представив учасникам основні пункти Плану перемоги, який Президент України Володимир Зеленський представив минулого тижня канцлеру ФРН Олафу Шольцу.

Читайте також: Росія може атакувати НАТО до 2030 року - розвідка Німеччини

"Ми маємо завдати поразки Росії у цій війні, це принесе справедливий мир… Компроміси, – це не реальна політика, це втрата реальності. Ми не потребуємо медіаторів, ми потребуємо союзників", - підкреслив Макеєв.

Конференцію What Kind of Peace? Ukraine and Us організував берлінський Центр Liberale Modernе, у ній беруть участь німецькі та українські політики, дипломати, експерти.

Як повідомлялося, сьогодні у Верховній Раді Президент Володимир Зеленський представив План перемоги.

Фото: Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-