Фіцо вбачає «дуже високу» ймовірність скорого завершення війни в Україні

Фіцо вбачає «дуже високу» ймовірність скорого завершення війни в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що існує "дуже висока" ймовірність завершення найближчим часом російської війни проти України.

Як передає Укрінформ із посиланням на TASR, про це глава словацького уряду заявив у середу під час засідання парламентського комітету у європейських справах перед відльотом на засідання Європейської ради.

"Ймовірність закінчення війни в Україні в короткі терміни дуже висока", - сказав Фіцо.

Словацький прем’єр вказав на очікування, що засідання Євроради продемонструє, коли це може статися, "оскільки тема запрошення України до НАТО несподівано піднімається". При цьому він заявив, що це запрошення не буде "безкоштовним".

За словами Фіцо, він бажає Україні справедливого миру, але не знає, чи можна досягти його за нинішніх умов. На цьому тлі прем'єр-міністр Словаччини підтвердив, що його уряд підтримує територіальну цілісність України.

Він також повідомив, що підтримає будь-який мирний план, запропонований для врегулювання російсько-української війни. Фіцо повідомив, що мирні переговори також будуть на порядку денному його майбутнього візиту до Китаю.

Поруч із цим, словацький прем’єр заявив, що завжди прагнув до збалансованих відносин з Росією. На його думку, слід визнати, що росіяни не підуть з Криму та інших захоплених українських територій, і "конфлікт не має військового вирішення".

Читайте також: Умєров про міжурядові консультації зі Словаччиною: Очікуємо на нові оборонні контракти

На цьому тлі Фіцо запевнив, що Словаччина продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні. За його словами, найбільш необхідною підтримкою нараз є постачання електроенергії до України. Також він повідомив про очікування від України співпраці у питанні імпорту нафти і газу до Словаччини.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня поблизу Ужгорода відбулася зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо. Очільники урядів обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Того ж дня шість вантажівок доправили в Україну боєприпаси, закуплені на гроші, які зібрали 70 тисяч жителів Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-