Джелял пояснив, чому Туреччина закликає до припинення вогню та мирних переговорів

Джелял пояснив, чому Туреччина закликає до припинення вогню та мирних переговорів

Ексклюзив
Укрінформ
Туреччина закликає до припинення вогню та мирних переговорів між Україною та Росією, виходячи з ситуації та власних інтересів, зокрема, бажання припинити гарячу фазу конфлікту в Чорноморському регіоні.

Про це в коментарі Укрінформу за результатами візиту в Туреччину сказав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

«Всі ті заяви, які іноді робить турецьке керівництво щодо примирення сторін в російсько-українській війні, продиктовані сьогоднішньою ситуацією. Думаю, щойно складеться ситуація, коли Росія ослабне через міжнародний тиск на неї, коли Україна буде здобувати перемогу, то й у Туреччини з'являться більше можливості діяти більш рішуче та конкретніше. Це дуже така непостійна ситуація, і не слід від Туреччини очікувати чогось більшого», - пояснив Наріман Джелял.

Читайте також: Туреччина відстоює повернення окупованих територій Україні - радник Ердогана

За його словами, Туреччина, яка географічно нині опинилася в центрі кількох масштабних конфліктів, передусім прагне стабілізації ситуації в Чорноморському регіоні.

«Туреччина, як й інші, прагматична держава, яка хоче реалізувати інтерес і готова відповісти взаємністю, якщо їй запропонувати щось корисне. Якщо Україна буде сьогодні це робити, Туреччина буде і далі залишатися нашим партнером. І ми, як представники кримськотатарського народу, готові виконати функцію містка-посередника чи «речовини», яка може поєднати наші держави», - сказав Наріман Джелял.

Читайте також: Росія обманює світ про становище корінного населення в Криму - Джелял

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу наголосив на тому, що Туреччина надає реальну допомогу Україні, в т.ч. військову, підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, виступає за повернення Криму Україні відповідно до норм міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял відвідав Туреччину, де зустрівся з радником президента Туреччини, представниками групи дружби Туреччини та України турецького парламенту та омбудсменом, закликав їх сприяти поверненню політичних в'язнів та сприяти покращенню умов їхнього перебування в російських тюрмах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-