Латвія виділить 3,5% ВВП на допомогу Україні - глава МЗС

Латвія виділить 3,5% ВВП на допомогу Україні - глава МЗС

Укрінформ
Латвія планує продовжити заходи, спрямовані на підтримку України та виділить 3,5% ВВП на військові та енергетичні потреби.

Про це заявила міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Латвія буде продовжувати вже впроваджені заходи для допомоги Україні. Вчора у Кабміні ми обговорили пакет, який включає в себе допомогу енергетичну фонду. 3.5% нашого ВВП ми будемо використовувати на допомогу Україні та покращувати безпекову ситуацію. В цілому до кінця цього року наша підтримка складає 1 млрд доларів», - сказала пані Браже.

Читайте також: Латвія розгорнула мобільні групи ППО на східному кордоні після інциденту з «Шахедом»

Вона наголосила, що перемогти у війні Україні допоможуть три фактори: військова спроможність, стійка економіка та зниження обмежень, що допоможуть Україні надавати відповіді на гуманітарні, економічні та інші виклики.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки (NB8) підписали пакет допомоги Україні на 44 млн євро. Кошти спрямують на купівлю генераторів та сонячних батарей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-