Міністри оборони України та Латвії узгодили подальші плани розвитку Коаліції дронів

Міністри оборони України та Латвії узгодили подальші плани розвитку Коаліції дронів

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров під час переговорів зі своїм латвійським колегою Андрісом Спрудсом узгодив плани розвитку Коаліції дронів та обговорив перспективу закупівлі далекобійних дронів.

Як передає Укрінформ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

«Провів переговори зі своїм латвійським колегою Андрісом Спрудсом. Подякував Латвії за військову та фінансову підтримку. Отримав запевнення від пана Спрудса щодо продовження допомоги як на полі бою, так і на нашому шляху до НАТО. Партнери планують дотриматися обіцянки та спрямувати 0,25% свого ВВП (120 млн євро) на допомогу Україні», - зазначив Умєров.

Він також повідомив, що сторони узгодили плани розвитку Коаліції дронів та домовилися спільно працювати над розв’язанням питань для підвищення ефективності застосування БПЛА.

Читайте також: Іноземцям дозволили служити у латвійській армії - рішення Сейму

Окремо Умєров подякував Латвії за її лідерську роль у Коаліції дронів та заявив: «Визначаємо кроки для спрямування коштів коаліції на закупівлю далекобійних дронів».

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня перед початком засідання Європейської ради у четвер у Брюсселі наголосила на потребі збільшення підтримки України.

Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-