Президент розповів про один з результатів Курської операції

Президент розповів про один з результатів Курської операції

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що Курська операція зупинила інформаційну хвилю росіян про нібито їхню перемогу.

Про це глава держави сказав у розмові з журналістами українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Передусім, знаєте, і Формула миру, і Саміт миру, які були запропоновані ще два роки тому, це ж не просто наш шлях, як закінчити війну. Ми повинні розуміти і ті наші кроки, як нас посилити перед дипломатією, перед наступним Самітом миру. Цей План перемоги, щоб виключно посилити Україну. Це ж не просто так все відбувається. Все це інформаційний ідеологічний простір», - сказав Зеленський.

За його словами, «якщо Україна або союзники його не наповнюють, якщо ми не заповнюємо, все буде тотально заповнене пропозиціями Російської Федерації або її союзниками, або навіть країнами, які просто не переймаються, що буде з Україною після, бо ми дуже далекі один від одного».

«І тому я вважаю, що будь-яка пасивність у цьому напрямку, дипломатична, призведе до того, що Росія просто обʼєднає країни навколо своїх ідей, які вони, як кулемет, через ті чи інші країни вистрілюють. І мені здається, що це дуже небезпечно», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про фронт: Ситуація непроста, але тримаємо позиції

Він наголосив, що багато країн об’єднаного Заходу «абсолютно розуміють, який тотальний вплив має російська інформаційна політика у світі».

«Ви ж бачите, що відбувається з політикою Європи. Скільки з’являється вже партій, які мають пророрійський напрямок.

Тобто Росія працює дуже сильно. Лобіюючи і політиків, і інформаційні майданчики. І вони розуміють, що Україна бореться. План перемоги сьогодні - це нова хвиля. Після курської операції, яка хвилею зупинила Росію, їхню інформаційну політику, що вони перемагають, і це було всюди вже, вони запустили такий тренд. Курська операція зупинила цю хвилю. Знову пішла недовіра до інформації, яку розповсюджувала Росія. На жаль, їх слухають», - сказав Президент України.

Зеленський також відзначив, що є російські наративи у європейському світі, які після майже трьох років війни все одно сприймаються деякими поодинокими європейськими політиками.

«Тому дуже важливо, щоби була не тільки створена хвиля, а щоб вона нам принесла результат. Тому Курська операція - вона принесла цей результат. Україна знову в топі, в Україну знову вірять, знову поставили під сумнів наративи Росії, що ми програємо війну», - висловився Президент.

Як повідомляв Укрінформ, операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня. 15 серпня було оголошено про створення військової комендатури на підконтрольних територіях у Курській області.

За словами Президента Володимира Зеленського, Курська операція є одним з етапів закінчення війни, розв’язаної Росією проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-