Стефанчук зустрівся з президентом Естонії - розраховує на підтримку далекобійних ударів по Росії

Стефанчук зустрівся з президентом Естонії - розраховує на підтримку далекобійних ударів по Росії

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розраховує на підтримку Естонією ініціативи щодо використання далекобійної зброї для ударів по військових аеродромах і базах на території Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з Президентом Естонії Аларом Карісом.

Голова ВР подякував за всебічну підтримку України та українського народу у протистоянні російському агресору.

Зокрема Стефанчук висловив вдячність Естонії за наданий 19-й пакет оборонної допомоги, а також військову, фінансову, політичну і гуманітарну підтримку від початку повномасштабної війни в Україні.

Голова ВР зауважив, що представив в естонському парламенті український План перемоги. За його словами, з Карісом обговорили кожен пункт, першим з яких є запрошення України до НАТО, що стане рішучою відповіддю Росії.

"Водночас для ефективного захисту критично важливою є можливість України використовувати далекобійну зброю для ударів по військових аеродромах і базах на території РФ. Це також передбачено Планом перемоги, і я розраховую на підтримку Естонією цієї ініціативи", - заявив Стефанчук.

Крім того, сторони обговорили безпекову ситуацію і нагальні оборонні потреби України.

За словами Стефанчука, у фокусі уваги - зусилля для повернення в Україну викрадених росіянами дітей та ситуація в енергетичній сфері.

Читайте також: Стефанчук закликав Литву підтримати євроатлантичну інтеграцію України

Він повідомив, що найближчим часом естонська сторона готує до відправки обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури України. Голова ВР подякував і наголосив, що від цього рішення залежить виживання сотень тисяч українців.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук  представив естонським парламентаріям План перемоги України.

Фото: facebook.com/stefanchuk.official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-