Син експрезидента-втікача Януковича отримав громадянство РФ

Син експрезидента-втікача Януковича отримав громадянство РФ

Укрінформ
Син колишнього президента України Віктора Януковича Олександр одержав російське громадянство. Такі дані з’явилися в держреєстрі РФ, де Янукович-молодший раніше вказувався як громадянин України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

Олександр Янукович виїхав з України у 2014 році. Він знаходиться у санкційному списку України, Євросоюзу, США, Великої Британії та інших країн. У Росії, як свідчать документи, Олександр Янукович займається бізнесом, його компанія з управління фінансово-промисловими групами "МАКО холдинг" була зареєстрована у російській юрисдикції ще 10 років тому.

Олександр Янукович – старший син Віктора Януковича, колишнього президента України, який втратив владу внаслідок Євромайдану та втік до Росії. Молодший син експрезидента Віктор загинув у 2015 році під час льодових автоперегонів на озері Байкал.

Читайте також: Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкцій до екскерівника охорони Януковича

В Україні Олександр Янукович також займався бізнесом. Його називали власником активів батька, статки у 2013 році оцінювали у $500 млн. У 2014 році Служба безпеки України оголосила Олександра Януковича у розшук у справі про службову підробку та підробку документів. На той момент він володів компанією "МАКО-трейдінг", яка займалася експортом українського вугілля.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року Суд Європейського Союзу визнав нечинними запроваджені два роки тому Радою ЄС санкції проти експрезидента Віктора Януковича та його сина Олександра. Водночас попри вказану ухвалу суду, проти Януковичів досі діють санкції ЄС, які були запроваджені іншим рішенням влітку 2022-го року. Тобто вони досі не мають права в’їжджати на територію ЄС або володіти там будь-якими активами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-