Сибіга прибув з візитом до ПАР

Сибіга прибув з візитом до ПАР

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга прибув з візитом до Південно-Африканської Республіки.

Упродовж 27-28 жовтня у Йоганнесбургу та Преторії Сибіга проведе низку переговорів із високопосадовцями ПАР напередодні важливих міжнародних подій, передає Укрінформ з посиланням на МЗС.

Зокрема, в ході візиту заплановані зустрічі з міністром міжнародних відносин і співробітництва, головою комітету у закордонних справах Національної асамблеї та іншими офіційними особами ПАР, експертною спільнотою, провідними аналітичними центрами та науково-викладацьким складом Університету Преторії, лідерами південноафриканських бізнес-асоціацій та українською громадою.

Читайте також: Формула миру та продовольча безпека: президент Анголи прийняв Сибігу

За даними МЗС, в ході зустрічей міністр приділить основну увагу розвитку політичного діалогу та співпраці між Україною та ПАР, просуванню Формули миру як єдиного шляху до всеосяжного, справедливого та стійкого миру, взаємодії в контексті головування ПАР в Групі двадцяти у 2025 році, координації позицій напередодні низки важливих міжнародних заходів.

Читайте також: Сибіга закликав африканські й арабські держави протидіяти російським «вагнерівцям»

Як повідомлялося, візит до ПАР завершує дипломатичне турне міністра Сибіги низкою арабських та африканських держав, у ході якого він вже відвідав у попередні дні Оман, Анголу та Єгипет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-