Штучний голод в Україні в 1932-1933 роках.  Причину розкриють сенсаційні документи

Штучний голод в Україні в 1932-1933 роках. Причину розкриють сенсаційні документи

Укрінформ
6 березня 11.00 - "Штучні голоди в Україні в XX столітті"

Організатор: Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса.

Учасники: Леонід Кравчук - перший Президент України; Віктор Ющенко - Президент України - 2005-2010 рр.; Богдан Моркляник - перший заступник голови правління ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» ім. Василя Стуса»; Юрій Баланюк - заступник голови правління ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» ім. Василя Стуса»; Іван Патриляк - доктор історичних наук, декан історичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка; Володимир Сергійчук - доктор історичних наук, професор, член правління  ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» ім. Василя Стуса».

Коротко. Під час заходу буде представлено сенсаційні документи, які були під грифом «цілком таємно», що розкриють причину штучного голоду в Україні в 1932-1933! Зокрема, паперові свідчення масового завезення робочої сили з Росії у 1932-1933 роках, тоді як голодних українців не брали працювати. А також  засекречені в радянські часи документи, які засвідчують, що у вересні 1933 року комплектування початкових класів було щонайменше на півмільйона дітей меншим порівняно з 1 вересня до 1932 року.

Підсумкові матеріали:

"Меморіал" ініціює міжнародну конференцію про штучні голоди в Україні у ХХ столітті

Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса організує у травні міжнародну наукову конференцію "Штучні голоди в Україні в XX столітті".

Про це повідомив заступник голови правління організації Юрій Баланюк під час прес-конференції в Укрінформі.

"16 травня ми проводимо міжнародну конференцію про штучні голоди в Україні минулого століття. Чому саме у травні? Навесні 1933 року, коли ще не зійшла трава, коли не було що їсти, найбільше помирало українців", - розповів він.

Спеціально до конференції організатори створили сайт Holodomor.com.ua, на якому можна подати заявку на участь.

"Головна мета подібного заходу - донести правду про Голодомор - його жертв, "авторів" та виконавців", - зауважив перший заступник голови "Меморіалу" Богдан Моркляник.

Очікується, що у рамках наукової конференції науковцями дадуть визначення поняттю "постраждалі від Голодомору".

Організатори конференції також створили опікунську раду наукового заходу, до складу якої, зокрема, увійшли перший і третій президенти України Леонід Кравчук і Віктор Ющенко.

"Конференція в тому числі має відповісти на одне важливе питання: що Голодомор - це одна з ланок тих дій, які спрямовані проти української нації, проти українського етносу", - наголосив Кравчук.

Співорганізаторами наукової конференції виступають Український інститут національної пам'яті, Міністерство освіти і науки, Міністерство культури, Національний музей "Меморіал жертв Голодомору" та Київський національний університет ім.Т.Шевченка.

Захід відбудеться за підтримки Всеукраїнського конгресу українців.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-