Про розслідування резонансних справ

Про розслідування резонансних справ

Укрінформ
26 липня, 14:00 - Пресбрифінг щодо розслідування резонансних справ 

Організатор: Національне антикорупційне бюро України.

Спікери: Артем Ситник - директор Національного антикорупційного бюро України; Сергій Горбатюк - керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури.

Підсумкові матеріали:

Ситник вважає, що проти Вовка і 4 суддів ОАСК зібрано достатньо доказів за фактами втручання у діяльність судів та органів влади

Голова окружного адмінсуду Києва Павло Вовк міг у вільному режимі отримати інформацію з СБУ щодо прослуховування телефонів.

Про це сказав на брифінгу в Укрінформі Директор НАБУ Артем Ситник.

“Ми зафіксували, що Вовк у вільному режимі може попросити працівників СБУ надати йому інформацію, чи перебуває телефон на прослуховуванні. Неприємно було бачити, що... ресурси ДБР використовують для тиску на тих людей, які в силу тих чи інших причин вчиняють спротив діяльності керівництву окружного адміністративного суду”, - сказав він.

Ситник сподівається, що підозри щодо керівництва та суддів ОАСК будуть підписані. Тому що, на його думку, зібрано більш ніж достатньо доказів, щоб визнати підозри обґрунтованими.

Як повідомляв Укрінформ, Слідчими прокурорами підготовлено проект підозри стосовно керівництва і 4 суддів Окружного адмінсуду за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії судів.

Детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ здійснюють санкціоновані обшуки у приміщенні Окружного адміністративного суду м.Києва.

Зазначається, що слідчі дії проходять у межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

ГПУ підготувало підозри керівництву і чотирьом суддям Окружного адмінсуду Києва - Горбатюк 

Управління спецрозслідувань Генпрокуратури підготувало повідомлення про підозру керівництву і чотирьом суддям Окружного адмінсуду Києва.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі керівник цього управління Сергій Горбатюк.

"Ми підготували повідомлення про підозру керівництву Окружного адмінсуду і чотирьом суддям за фактом втручання у діяльність членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів", - сказав він.

За словами керівника управління, “у ручному режимі приймалися певні рішення про звільнення членів ВККС і також призначення інших членів ВККС”.

Горбатюк додав, що проекти підозр направлені на підпис керівництву Генпрокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у НАБУ в п’ятницю, 26 липня, поінформували про проведення обшуків в Окружному адмінсуді Києва в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

Горбатюк заявляє про втручання керівництва Окружного суду у розгляд справ іншіх судів

Керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявляє про системне втручання керівництва Окружного адмінсуду у розгляд справ інших судів.

Про це він сказав на брифінгу в Укрінформі.

“Окружний адмінсуд приймає велику кількість рішень, пов'язаних із вищими органами держвлади, посадовими особами і багатьма сферами державного чи суспільного значення. Наразі встановлено, що фактично відбувається системне втручання в розгляд справ судами зі сторони, в першу чергу, керівництва цього суду, але не тільки в розгляд справ, а й у діяльність інших органів державної влади. У тому числі Конституційного суду, міністерств, судів, що, за нашою оцінкою, фактично становить загрозу нацбезпеці”, - сказав Горбатюк.

Він уточнив, що поза судовим процесом у ручному режимі судами ухвалюються рішення, тому є намір ще до завершення розслідування оприлюднити інформацію “яку ми вважаємо суспільно значимою, щоб усі знали, як усе відбувається і що так тривати не може”.

Горбатюк пояснив, що спільно з НАБУ проведені слідчі дії для документування, вони допомогли підготувати відповідний відеосюжет про суддів ОАСК.

На пресконференції був продемонстрований сюжет, як голова ОАСК Павло Вовк дає завдання створити проблеми членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Керівництво Окружного адмінсуду Києва впливало на окремих суддів КСУ - Горбатюк

Генпрокуратура і Національне антикорупційне бюро України зафіксували вплив керівництва Окружного адміністративного суду Києва на окремих суддів Конституційного суду з метою скасування статті 368-2 Кримінального кодексу про покарання за незаконне збагачення та закону "Про очищення влади".

Про це повідомив керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк під час прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Слідство може говорити про вплив (керівництва ОАСК - ред.) на окремих членів для ухвалення тих чи інших рішень Конституційним судом. Тобто схиляння певних членів Конституційного суду для прийняття тих чи інших рішень", - сказав він.

"Рішення пов'язані зі скасуванням незаконного збагачення і визнання незаконною люстрації", - додав Горбатюк.

За його словами, даний вплив було зафіксовано під час слідчих дій у іншій кримінальній справі.

Як повідомляв Укрінформ, у НАБУ в п’ятницю, 26 липня, поінформували про проведення обшуків в Окружному адмінсуді Києва в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

КСУ 26 лютого визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Закон про люстрацію ще перебуває на розгляді в КСУ.

Ексчиновник часів Януковича вплинув на призначення заступника голови Київського апеляційного суду - Горбатюк 

Колишній високопосадовець часів екс-президента Віктора Януковича вплинув на призначення заступника голови Київського апеляційного суду.

Про це заявив у коментарі журналістам 26 липня керівник Управління спецрозслідувпнь Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отримана інформація про те, що один з керівників часів Януковича впливав на зміну у керівництві Апеляційного суду міста Києва. Буквально впродовж останнього місяця-двох. Впливав і змінили", - сказав він.

Як стало відомо Укрінформу з власних джерел, йдеться про Андрія Портнова та призначення Володимира Мельника заступником голови Київського апеляційного суду. На сайті суду повідомляється, що він здійснює контроль та визначає напрямки діяльності судової палати з розгляду кримінальних справ.

Відео брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-