Оперативна ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті

Укрінформ
13 червня, 14:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація на фронті». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікер: Олександр Мотузяник - речник Міністерства оборони України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).  

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.  

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 14:00 13 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.  

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої, ворог не рахується з втратами

У місті Сєвєродонецьк тривають вуличні бої, командування ворога не рахується з втратами та намагається захопити якомога більше території.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“російські війська застосовують тактику часів Другої світової війни та основним здобутком вважають оточення українських військ і захоплення територій. Особливого значення ворог надає досягненню значної переваги в артилерії та бронетехніці, практично не застосовуючи маневри піхотою. Про це свідчить аналіз повідомлень, зокрема про хід бойових дій в міській забудові міста Сєвєродонецька, де тривають вуличні бої, командування ворога не рахується із втратами та намагається захопити якомога більше території України. Окупанти несуть значні втрати в піхотних підрозділах росгвардії та збройних сил росії і просуваються лише застосовуючи штурмову авіацію”, - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що й надалі основною метою російського командування на даному етапі залишається вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, утримання сухопутного коридору з окупованим Кримським півостровом.

“Збройні сили України стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються оточити наші війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська та блокувати шляхи логістичного постачання з Бахмута. На Слов’янському напрямку ЗСУ успішно стримали наступ противника в районі сіл Долина та Богородичне. На Лиманському ворог активних бойових дій не вів, але продовжував обстріли позицій наших військ у районах н.п. Маяки та Серебрянка. На Сєвєродонецькому напрямку наші війська протистояють ворожим штурмовим діям у самому місті, противник активно застосовує артилерію і реактивні системи залпового вогню та наразі контролює центр Сєвєродонецька, де зараз тривають бойові дії високої інтенсивності”, - додав речник Міністерства оборони.

Важливим, за його словами, залишається Бахмутський напрямок, на якому українські підрозділи відбили штурм ворога в напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Аби блокувати наші підрозділи, противник відновив наступальні дії у районі с. Золоте та намагається закріпитися на рубежі н.п.Роти, Миронівка. Також Збройні сили України успішно стримали штурм ворога у напрямках Доломітне – Кодема та Доломітне – Новолуганське. Ворог наступав у цих районах, прагнучи покращити своє тактичне положення та оволодіти панівними висотами. Проте наші захисники не дали загарбникам досягти успіху. Також на цьому напрямку, у районі н.п. Покровське зафіксовано ведення противником повітряної розвідки із застосуванням безпілотника.

На Курахівському напрямку ворог із застосуванням пари літаків Су-25 завдав авіаційного удару по позиціях наших військ у районі Красногорівки.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

На Харківському напрямку ворог проводить штурмові дії поблизу Старого Салтова - Міноборони

російські загарбники активізувалися на Харківському напрямку і проводять штурмові дії у районі селища Старий Салтів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“На Харківському напрямку українські війська ведуть бої проти російських підрозділів зі складу 6-ї армії західного військового округу рф, берегових військ балтійського флоту та мобілізаційного резерву 1-го армійського корпусу. Противник перейшов до позиційної оборони, маючи за мету не допустити подальшого просування наших військ до державного кордону. Разом з тим агресор провів штурмові дії у напрямку Тернова та Ізбицьке за 15 км північніше селища Старий Салтів і закріпився на його північній околиці. Також ворог здійснив дистанційне мінування у районі Петрівки за 20 км східніше Старого Салтова та вів повітряну розвідку із застосуванням безпілотного літального апарату біля Шестакового”, - сказав Мотузяник.

Він поінформував, що українські військові активно обороняються та завдають ворогу значних втрат. Обстановка залишається контрольованою Збройними силами України.

Зокрема, на Сіверському напрямку противник утримує підрозділи західного військового округу на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях для запобігання перекидання українських військ на інші загрозливі напрямки. Здійснив вогневе ураження із застосуванням артилерії та мінометів в бік позицій Сил оборони у районі Хрінівки за 2 км до державного кордону у Чернігівській області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів вогонь вздовж всієї лінії зіткнення, аби перешкодити перекиданню українських резервів на інші напрямки, зазначив речника Міноборони.

Також на Південнобузькому напрямку ворог підрозділами південного військового округу та повітрянодесантних військ рф веде позиційну оборону та зосереджується на утриманні раніше захоплених територій. З цією метою здійснює інженерне обладнання у районах Шилова Балка та Придніпровське і веде повітряну розвідку із застосуванням безпілотників.

Щодо Волинського та Поліського напрямків, то там, за словами Мотузяника, до семи батальйонів зс білорусі продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Основні зусилля зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнані позицій та охороні державного кордону.

“Збройні сили України ведуть операцію з відсічі і стримування наступу противника, завдаючи втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії, - підсумував речник Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 13 червня українські захисники знищили близько 32 300 росіян.

У Чорному морі перебуває шість кораблів рф із сумарним залпом до 36 ракет - МОУ

З акваторії Чорного та Азовського морів російські кораблі та дальні бомбардувальники продовжують завдавати ракетних ударів по території України. Нині у Чорному морі перебуває шість ворожих носіїв крилатих ракет із сумарним залпом до 36 ракет.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої держави із застосуванням крилатих ракет повітряного та морського базування. 12 червня чотири дальні бомбардувальники Ту-22М3 з акваторії Азовського моря здійснили пуски щонайменше трьох крилатих ракет Х-22 по території України в Селидовому та Покровському, що на Донеччині. Окрім того, 11 червня з акваторії Чорного моря було випущено до чотирьох крилатих ракет морського базування “Калібр” по об’єктах цивільної та військової інфраструктури України в Тернопільській області”, - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що основною метою російського командування на цьому етапі, окрім виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, залишається блокування морських комунікацій України.

“Кораблі ЧФ в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на Приморському напрямку. Агресор блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря”, - зауважив речник Міноборони.

За його інформацією, в акваторії Чорного моря у готовності до застосування ракетного озброєння перебуває шість російських носіїв крилатих ракет типу “Калібр” із сумарним залпом до 36 ракет.

Мотузяник додав, що зберігається й загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території білорусі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

 

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-