Українська кіноіндустрія під час війни

Українська кіноіндустрія під час війни

Укрінформ
16 червня, 13:30 - брифінг на тему: «Українська кіноіндустрія під час війни».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Анна Мачух - виконавчий директор Української кіноакадемії, генеральний директор Одеського міжнародного кінофестивалю.

Теми до обговорення:

Заклик та підтримка бойкоту російського кінематографа.

Українська кіноіндустрія під час війни.

Допомога міжнародної спільноти українським кінематографістам.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українська кіноспільнота закликає бойкотувати російське кіно

Кінематографісти України закликають до бойкотування російського кіно та культури.

Про це повідомила виконавчий директор Української кіноакадемії та генеральний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Анна Мачух на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Українська кіноакадемія була першою організацією, яка закликала світову спільноту до бойкоту російського кіно та кіноіндустрії. Це переросло у бойкот російської культури. Наша робота на цьому фронті постійно продовжується", - розповіла Мачух.

Вона додала, що суспільство поступово втомлюється від новин про Україну і починає шукати так званих "хороших русских" у російській культурі. Мачух зауважила, що під час війни це неприпустимо.

"Поки триває війна, російської культури та кіно на міжнародному фронті не повинно бути", - наголосила гендиректор.

Та попри заклики, зокрема на Канському кінофестивалі, не вдалося досягти повного бойкоту російського кіно. "Був російський фільм Кирила Серебреннікова "Дружина Чайковського", і, звичайно, представники російської кіноіндустрії. І те, що сказав Серебренніков під час пресконференції, що потрібно допомагати сім'ям російських солдат, які гинуть в Україні, викликало бурю абсолютно негативних емоцій", - розповіла Мачух.

24 лютого поточного року росія розпочала повномасштабну війну проти України. Відомі діячі української кіноіндустрії виступили проти російського вторгнення в Україну та долучилися до численних закликів до бойкоту російської культури.

Європейська кіноакадемія приєдналася до ініціативи Української кіноакадемії щодо бойкоту російських фільмів і заявила, що виключає їх із цьогорічної Європейської кінопремії.

Українське кіно сьогодні є на кожній міжнародній платформі - директор Кіноакадемії

Українське кіно сьогодні представлене практично на кожній міжнародній платформі і стало доступнішим для глядача у світі.

Про це заявила виконавчий директор Української кіноакадемії та генеральний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Анна Мачух на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Війна відкрила ще більше шляхів для України в світ та Європу, зокрема для кіно. Сьогодні наші фільми та проєкти є практично на кожній міжнародній платформі. Багато фестивалів роблять спеціальні програми з українськими фільмами. Наше кіно стало доступнішим для міжнародного глядача", - сказала Мачух.

За її словами, деякі кінофестивалі, як-от у Варшаві та Карлових Варах, цього року дадуть змогу знайти нових спонсорів для українських кінематографів. Таким майданчиком став і Каннський фестиваль, незважаючи на неповний бойкот російського кіно.

"У нас було кілька програм Work in progress - це незавершені фільми, які шукають партнерів. Вони змогли презентуватися, знайти допомогу і підтримку", - зауважила виконавчий директор Української кіноакадемії.

Вона додала, що міжнародна спільнота готова не лише дивитися і фінансувати українське кіно, а й брати безпосередню участь у зйомках. "Те кіно, яке зараз уже розробляється, буде міжнародного формату. Долучаються багато країн, вносять свої ідеї. Це не можуть бути зйомки лише іноземної команди - буде спільна робота", - наголосила Мачух.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. Відомі діячі української кіноіндустрії виступили проти російського вторгнення в Україну та долучилися до численних закликів до бойкоту російської культури.

Європейська кіноакадемія приєдналася до ініціативи Української кіноакадемії щодо бойкоту російських фільмів і заявила, що виключає їх із цьогорічної Європейської кінопремії.

Воєнний і післявоєнний український кінематограф буде дуже насиченим, а кіно заграє новими барвами - директор Української кіноакадемії

Українське кіно заграє новими барвами на основі зібраних матеріалів про війну та події, що зараз відбуваються навколо України.

Таку думку висловила виконавчий директор Української кіноакадемії та генеральний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Анна Мачух під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Ми впевнені в тому, що кіно заграє абсолютно новими барвами. І це буде ще більш потужний контент, аніж є зараз. Уже в світі визнають те, що у нас практично одна з найсильніших документалістик в Європі", - розповіла Мачух.

Вона підкреслила, що документалісти продовжують збирати матеріали на передовій та знімати кіно. Проте на глядачів чекають й інші жанри, зауважила директорка.

"Українські кінематографісти уже зараз приходять з ідеями фільмів не лише про нинішню ситуацію в Україні, а й хорор і багато іншого. Кінематографістів дуже надихнула підтримка Європи та світу. Вони почули відгуки від міжнародних партнерів і наразі створюють ідеї різножанрового кіно", - зазначила Мачух.

За її словами, післявоєнний кінематограф України також буде насичений. "Оскільки у нас такий позитивний народ, у перші роки це мають бути комедії з елементами драми. Все ж таки ми маємо психологічно пропрацювати і згадати ті історії про викрадені танки, банки з помідорами тощо. Пізніше з'являться картини, які покажуть героїзм та незламність української армії та народу. Але до цього люди і кіноспільнота має оговтатися від пережитого", - підкреслила директорка.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-