Оперативна ситуація на півдні України

Оперативна ситуація на півдні України

Укрінформ
18 липня, 13:30 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на півдні України». Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Ситуація в багатьох селах Херсонщини дуже критична - Гуменюк

Cитуація в багатьох селах Херсонщини дуже критична через ураження російськими загарбниками об'єктів соціальної інфраструктури.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"В цілому Херсонщина, перебуваючи під окупацією, звісно, має певні проблеми, зокрема, і з комунікаціями, не тільки зі зв'язком, а й із забезпеченням електрикою, водою і газом. Ситуація в багатьох селах дуже критична, оскільки багато будинків розбито, об'єктів соціальної інфраструктури уражено, а це означає, що надання медичної допомоги ускладнено, і товарів першої необхідності нема. Але в той же час окупанти, бачачи результативність нашої роботи, ракетно-артилерійських підрозділів зокрема, намагаються розташувати свої підрозділи, передислокувати свої місця базування ближче і щільніше в райони дислокації мирного населення, для того, щоб, як завжди, використовувати їх як живий щит", - сказала Гуменюк.

Також вона зазначила, що продовжуються ракетні атаки на тилову Одещину, а Миколаїв щодня потерпає від ударів нетипових снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня з окупованого Севастополя до Новоросійська передислокували значну кількість російських кораблів. Несення бойової служби кораблями рф здійснювалось в ракетно безпечних районах у зоні прикриття берегових систем ППО, максимально наближених до узбережжя.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-