Як змінився експорт малого бізнесу в інтернет-торгівлі під час війни?

Як змінився експорт малого бізнесу в інтернет-торгівлі під час війни?

Укрінформ
18 липня, 12:30 - брифінг на тему: «Як змінився експорт малого бізнесу в інтернет-торгівлі під час війни?».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юлія Павленко - директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти.

Ключові теми:

Як змінився експорт малого бізнесу в інтернет-торгівлі під час війни?

Ключові показники експорту-імпорту.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Укрпошта за час повномасштабної війни надіслала понад 530 тонн посилок за кордон

Укрпошта за програмою «Посилка з дому» від початку повномасштабної війни здійснила пересилання 532,6 тонни відправлень у пʼять європейських країн.

Про це повідомила директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти Юлія Павленко на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«З початком війни для тих, хто виїхав за кордон, рятуючись від війни, ми запровадили програму «Посилка з дому» зі знижкою 70%. Громадяни України, що виїхали у 5 країн: Польщу, Словаччину, Молдову, Румунію та Угорщину - могли там отримати посилку з особистими речами. Таким чином ми переслали 532,6 тонни посилок, що становило 66 тис. 123 відправлення», - сказала Павленко.

За її словами, також українці могли скористатися послугою безкоштовного зберігання посилок та перенаправлення пересилань на інше поштове відділення.

«Через те, що багато українців змінили своє місцепроживання та змушені були виїхати з територій, охоплених війною, 65 067 громадян запросили перенаправлення посилок в межах України», - зазначила Павленко.

Як повідомлялося, Укрпошта через воєнні дії втратила 500 відділень, ще 500 перебувають на тимчасово захоплених територіях, 445 відділень потребують повного відновлення.

Укрпошта відновила майже 45% імпортних та 90% експортних поштових доставок

На сьогодні Укрпошта відновила майже 45% імпортних та 90% експортних доставок поштових відправлень порівняно з довоєнними обсягами пересилань.

Про це повідомила Юлія Павленко, директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«На початку війни ми попросили більше 100 поштових операторів світу надсилати посилки для українців до Польщі та Словаччини, звідки Укрпошта змогла налагодити логістику та доставку посилок в Україну своїми автівками. Що стосується експорту, то на сьогодні ми підвантажуємо свої посилки в аеропортах європейських країн, використовуючи право відкритого транзиту, який забезпечує для нас Всесвітній поштовий союз. За цим механізмом пошти європейських країн забезпечують прийом наших автомобілів з посилками, їх розвантаження та підвантаження на літаки міжнародних авіакомпаній, щоб далі ці посилки роз'їжджалися по всьому світу. Зараз у нас є 11 таких точок входу в країнах Європейського Союзу. І завдяки цьому ми відправили за кордон 1 млн 638 тис. тонн посилок», - повідомила Павленко.

За її словами, на сьогодні Укрпошта відновила звʼязок майже з усім світом, лише декілька країн досі залишаються недоступними для поштових відправлень з України. Це, зокрема, Південна Корея, Саудівська Аравія, Аргентина і ще декілька латиноамериканських країн.

При цьому час доставки міжнародних поштових відправлень збільшився усього на 25-30%, що за твердженням представниці Укрпошти, є цілком прийнятним за даних обставин.

«Ми майже нормалізували час доставки. І хоча порівняно з довоєнним часом час доставки і збільшився на 25-30%, але наразі 90% наших відправлень доставляються по всьому світу протягом 2,5-3 тижнів. Щоправда, є країни, де ще не все гаразд із логістикою. Наприклад, для того, щоб посилка з України дісталася до Австралії, нам потрібно здійснити чотири перевантаження - вивезти спочатку до Європи, постояти в чергах на кордоні, потім підвантажитись у великих аеропортах до літаків авіакомпаній, які до того ж не настільки регулярно здійснюють переліт на австралійський континент. Через ці логістичні перепони є у світі регіони, куди нам складно доставляти посилки», - пояснила Павленко.

Вона повідомила, що для налагодження нової логістики Укрпошта реінвестувала власні кошти.

"При цьому ми прийняли рішення до кінця року не змінювати тарифи на міжнародні відправлення. Сподіваюся, ми знайдемо варіанти, як утриматися від підвищення тарифів і наступного року, розуміючи підвищену потребу українців у міжнародних відправленнях", - висловила сподівання директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти.

Як повідомляв Укрінформ, за березень та квітень 2022 року АТ "Укрпошта" доставила 926 тонн експортних відправлень, з яких понад 330 тонн - до Польщі.

З 1 березня почали приймати міжнародні посилки від українських експортерів до всіх країн світу, крім росії та білорусі.

Обсяг посилок до США збільшився у 2,5 раза, до 115 тонн за квітень порівняно з 45 тоннами за березень.

Укрпошта відновила майже 45% імпортних та 90% експортних поштових доставок.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-