Енергетичний фронт: стан енергосистеми України після численних ракетних та дронових атак ворога

Енергетичний фронт: стан енергосистеми України після численних ракетних та дронових атак ворога

Укрінформ
16 лютого, 11:00 - брифінг на тему: "Енергетичний фронт: стан енергосистеми України після численних ракетних та дронових атак ворога".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Володимир Кудрицький - голова правління НЕК «Укренерго». 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Україна може припинити імпорт електрики – Укренерго

Україна у найближчій перспективі може відмовитися від імпорту електроенергії, якщо і надалі вироблятиме достатньо, щоб покрити потреби споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми практично вже відмовилися від імпорту. Сьогодні він уже в мінімальних обсягах іде. І якщо у нас буде вистачати власної електроенергії, дуже вірогідно, що ми її не будемо імпортувати», – сказав Кудрицький.

За його словами, починаючи із січня українській енергосистемі допомагав імпорт електроенергії з Європи, який дозволяв пом'якшити дефіцит потужності. Зараз Україна здатна покривати споживання власними ресурсами, що привело до зменшення імпорту.

«У разі похолодання, зростання споживання, впливу інших факторів, які призведуть до дефіциту потужності, імпорт може бути відновлений, і він знову стане додатковим фактором безпеки для енергосистеми», –  підкреслив Кудрицький.

При цьому він наголосив, що компанія вже готує людські та матеріальні ресурси до наступного опалювального сезону.

«Уже зараз ми починаємо планувати проходження наступного опалювального сезону. Для цього треба мати достатні людські та матеріальні ресурси. Укренерго продовжує накопичувати матеріали та обладнання для проведення ремонтів», – додав Кудрицький.

Як повідомлялося, нічна атака 16 лютого ракетами та дронами не була успішною для окупантів;  електростанції продовжують виробляти достатньо електроенергії для покриття необхідного споживання.

Загрози дефіциту в енергосистемі через планові ремонти немає – Укренерго

Ситуація в енергосистемі України не є абсолютно стабільною, але загрози виникнення дефіциту саме через проведення планових ремонтних робіт немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомив очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Виходячи з графіку ремонтів, ми не бачимо великої загрози дефіциту саме через проведення планових ремонтних робіт. Така загроза може виникнути, лише якщо будуть обстріли або якесь дуже різке похолодання з дуже низькими температурами», – сказав Кудрицький.

За його словами, ситуація ще далека від абсолютно стабільної; є ризики ракетних обстрілів у майбутньому. Та оскільки вже завершується зима, час працює на українську енергосистему.

«Очікуємо, що якщо не буде нових масштабних руйнувань, то ситуація залишатиметься стабільною», – зазначив Кудрицький.

Водночас, він наголосив, що основним фактором покращення ситуації є злагоджена робота всіх енергетиків та накопичувальний ефект від відновлювальних робіт як на підстанціях, так і на електростанціях.

«Ми в Укренерго продовжуємо ремонтувати магістральні мережі, допомагаємо колегам робити ремонти на їхніх об'єктах. Позитивний вплив мали і зовнішні фактори: плюсові температури привели до зниження споживання, його стало легше покрити наявними ресурсами», – додав очільник компанії.

Як повідомлялося, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявляє, що заплановане найближчим часом виведення у ремонти певних блоків атомної та теплової генерації, а також завершення паводка може призвести до дефіциту електроенергії.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-