Потрібен смертельний удар: огляд року санкцій проти росії

Потрібен смертельний удар: огляд року санкцій проти росії

Укрінформ
28 лютого, 15:00 - дискусія на тему: «Потрібен смертельний удар: огляд року санкцій проти росії».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ілона Хмельова - експертка Ради економічної безпеки; Ярослав Юрчишин - народний депутат; Агія Загребельська - заступниця керівника апарату НАЗК з питань санкційної політики; Олександра Василенко - спеціальна представниця Міністерства закордонних справ України з питань санкційної політики; Том Юінг - науковий співробітник Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI) (онлайн); Роман Вибрановський - експерт з комунікацій та засновник відділу іноземних ЗМІ при РНБО. 

Чому це цікаво:

Протягом всього повномасштабного вторгнення росії в Україну санкції переосмислювалися, як новий вид зброї — не менш ефективної за гаубицю. Однак з часом все більше аналітиків починає сумніватися, чи санкції зберігають актуальність та ефективність. В цьому і будуть розбиратися експерти під час дискусії.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Україні потрібно створити відповідальний орган за санкційну політику - експертка

В Україні потрібно створити відповідальний орган за санкційну політику і, відповідно, закликати створити аналогічний орган на міжнародній арені, це сприяло б зміні ставлення багатьох держав до санкцій.

Про це в Медіацентр Україна — Укрінформ під час дискусії на тему: «Потрібен смертельний удар: огляд року санкцій проти росії» сказала експертка Ради економічної безпеки Ілона Хмельова.

"Хотілось, щоб в Україні був певний орган, який би відповідав за санкційну політику і був не дуже заполітизованим, а професійним, з достатньою кількістю повноважень, наданих йому на законодавчому рівні. Цей орган мав би відповідати за системну санкційну політику в середині Україні. Ми бачимо приклади, коли російський бізнес продовжує працювати, ми, на щастя, боремось, але подекуди такі випадки трапляються. Це може демотивувати наших міжнародних партнерів від того, щоб допомагати або посилювати власні санкції. Коли ми створимо такий орган у себе, ми могли б закликати до створення відповідного органу на міжнародній арені", - сказала Хмельова.

Вона наголосила, що цей орган працював би на основі міжнародних конвенцій і відстежував роботу санкційних інструментів на глобальному рівні. Окрім того, вона підкреслила, що ставлення багатьох держав до санкцій має змінитись, адже багато хто вважає, що санкції - це більше політичні рішення.

"Насправді - це обов'язок будь-якої цивілізованої держави, згідно зі статутом ООН, боротись проти порушень основних норм і принципів міжнародного права", - підкреслила експертка.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США оголосило про запровадження широкого пакету галузевих санкцій проти російської федерації, які охопили металургійний, гірничодобувний, фінансовий та інші сектори російської економіки.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-