Поточна ситуація на півдні України та в Чорному й Азовському морях

Поточна ситуація на півдні України та в Чорному й Азовському морях

Укрінформ
3 червня, 13:30 - брифінг на тему: "Поточна ситуація на півдні України та в Чорному й Азовському морях".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Дмитро Плетенчук - начальник Центру стратегічних комунікацій Cил оборони Півдня (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Якою нині є ситуація на Півдні України?
  • Наслідки вибухів в тимчасово окупованому Криму;
  • Протидія ворогу в морі.

Формат заходу – офлайн (Зала 1)  + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Присутність російської авіації над Чорним і Азовським морями досить велика - Плетенчук

У районах Чорного та Азовського морів спостерігається значна кількість російської авіації.

Про це начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"В морі основна проблема - це досить велика присутність російської авіації. Вона представлена як розідувальними дронами, які вони (окупанти - ред.) щодня втрачають на нашому напрямку, так і різноманітними видами винищувальної авіації, тактичної та патрульної", - сказав Плетенчук.

За його словами, російські загарбники задіюють буквально майже весь наявний авіапарк, починаючи від кількох моделей гелікоптерів і закінчуючи літаками Су, МіГ, а також Бе-12.

Загалом, зауважив речник, у морі ситуація залишається стабільною.

"Зранку в морі був один дизель-електричний підводний човен проєкту "Варшавянка" - це носій крилатих ракет, але він був порожній. Це один з двох підводних човнів, які відстрілялися" минулого разу, запустили 8 ракет", - сказав Плетенчук.

Він додав, що в морі наразі російських кораблів не спостерігається, є "деякий рух" в пункті базування, але це здебільшого пов'язано зі зміною місця якірної стоянки.

Стосовно оперативної ситуації у зоні відповідальності Сил оборони Півдня речник поінформував, що минулої доби російські війська намагалися штурмувати українські позиції на двох напрямках - Оріхівському та Дніпровському. Він зауважив, що можна констатувати "деяке зниження напруги: якщо у минулі дні в нас було здебільшого до 20 штурмів, то вчора було 12".

Плетенчук уточнив, що половина штурмів, які виявились для ворога безуспішними, зафіксована на Оріхівському напрямку, а решта - на Херсонщині: 5 у Кринках і одна спроба штурму на острів Нестрига.

"З островом Нестрига в них знову не вийшло - картина, яка залишилася після цієї спроби, така, що цензура її не пропускає в соціальні мережі. Що стосується Кринок - незважаючи на те, що фактично населеного пункту не існує, там вже немає споруд, морпіхи все одно тримають цей плацдарм. Ворог чудово розуміє його важливість і так само намагається закріпитися на правому березі, на Нестризі. Успіху він не мав", - заявив речник.

За його словами, російська армія продовжує обстріли із застосуванням артилерії та авіації, втрати ворога вчора становили 108 осіб, половина з них загинули.

"Можна сказати, що ситуація, незважаючи на те, що досить напружена, контрольована", - наголосив Плетенчук.

Він додав, що українські Сили оборони під час бойових дій застосовують різноманітні системи озброєння. "По FPV-дронах маємо перевагу над ворогом, він це вже "оцінив", - зауважив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції на острові Нестрига на Херсонщині попри атаки російських військ.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-