Каунаська резолюція Антиімперського Блоку Народів

Каунаська резолюція Антиімперського Блоку Народів

Укрінформ
26 червня, 13:00 - пресконференція на тему: «Каунаська резолюція Антиімперського Блоку Народів».

Організатори: Антиімперський Блок Народів.

Спікери: Олег Медуниця - президент Антиімперського Блоку Народів; Леонтій Шипілов - керівник освітнього проєкту Університет вільних народів; Олег Вітвіцький - виконавчий директор Антиімперського Блоку Народів, модератор.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували Каунаську резолюцію, яку підписали поневолені народи Росії

У Києві представили результат роботи першого світового конгресу Антиімперського блоку народів (АБН) - Каунаську резолюцію.

Про це повідомили організатори конгресу під час пресконференції "Каунаська резолюція Антиімперського блоку народів", що відбулась в Укрінформі.

"Нещодавно ми провели перший світовий конгрес АБН у Каунасі, у дружній нам Литві, де було ухвалено резолюцію, яку підписали поневолені народи Росії", - заявив виконавчий директор АБН Олег Вітвіцький.

Він додав, що резолюцію підписали керівник Комітету Башкирського національного руху за кордоном Руслан Габбасов, Інязор ерзянського народу Сиресь Боляєнь, лідер Чеченського руху «Єдина сила» Джамбулат Сулейманов, керівник Комітету Ногайського національного руху Різван Кубакаєв, посол Уряду Незалежного Татарстану у вигнанні в Республіці Латвія Зуфар Зайнуллін, делегована представниця Черкеського національно-визвольного руху Фатімат Карданова-Янонене, заступник голови Конгресу Ойрат-Калмицького Народу Володимир Довданов, заступник голови Бурятського національного руху Чингіс Дугаров.

Своєю чергою керівник освітнього проєкту Університет вільних народів Леонтій Шипілов наголосив на важливості резолюції та можливості до неї долучитися.

"Резолюція дає чіткий сигнал народам Росії, що час свободи близький. Народи, що не змогли бути фізично у Каунасі, можуть доєднатися до резолюції у будь-який час, вона є відкритою", - підкреслив він.

Водночас президент АБН Олег Медуниця нагадав про важливість діяльності організації за радянських часів.

"Колись діяв АБН, він носив антикомуністичний характер, доносив до західних держав думку, що СРСР - в'язниця народів, яку необхідно знищити", - підкреслив Медуниця.

Як повідомляв Укрінформ, у литовському Каунасі 21-22 червня відбувся установчий Світовий конгрес Антиімперського блоку народів, на якому було підписано резолюцію, що окреслила завдання та принципи роботи АБН.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-