Презентація книги «Київ Віктора Некрасова»

Презентація книги «Київ Віктора Некрасова»

Укрінформ
12 вересня, 16:00 - презентація книги «Київ Віктора Некрасова».

Організатори: Київський клуб бібліофілів.

Спікери: Олег Войтович - автор книги; Алла Істоміна - видавчиня.

Учасники: прихильники творчості письменника, друзі.

Коротко. Книга-фотоальбом про життя та творчість видатного киянина, письменника і правозахисника Віктора Некрасова побачила світ у видавництві «Адеф-Україна». Її підготували автори Юрій Воронцов, Олег Войтович.

Видання багате фотоілюстраціями. Це понад 700 унікальних світлин, які зафіксували сучасників Віктора Некрасова та час, у якому він жив. Читач знайде в ньому багато цитат, фрагментів листувань письменника, що супроводжують усі три розділи видання: перший 1911 – 1940 роки, другий 1941 – 1946 роки і третій 1946 – 1974 роки.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 17:00 11 вересня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу-фотоальбом про письменника Віктора Некрасова

У столиці України відбулася презентація книги-фотоальбому «Київ Віктора Некрасова» про життя та творчість видатного письменника і правозахисника.

Захід пройшов в Укрінформі.

Співавтор книги Олег Войтович розповів, що робота над виданням зайняла близько трьох років.

"Взагалі ми планували випустити її ще до 110-річчя з дня народження Віктора Платоновича Некрасова, але все трохи затягнулося... Віктор Некрасов не заслуговує бути несправедливо забутим, тим паче у Києві. Оскільки для свого міста він залишив багатий спадок. Більш відомої, знакової та харизматичної людини на початку 50-тих - середині 70-тих років не було", - сказав він.

Представниця видавництва "АДЕФ-Україна" Алла Істоміна висловила сподівання, що книга про письменника, журналіста, дисидента буде затребувана "всіма культурними людьми, які хочуть читати та знати історію ХХ століття в таких словах і в таких творах, які нам залишив Віктор Некрасов".

Книга-фотоальбом «Київ Віктора Некрасова» відображає життя та творчість автора повісті “В окопах Сталінграда” з моменту його народження у 1911 році до від'їзду з Києва у 1974 році у Францію, де він прожив майже тринадцять років. Видання має три розділи і містить понад 700 рідкісних світлин Києва від початку до 70-х років минулого століття, цитати, фрагменти листувань письменника.

Як повідомлялося, книга українського письменника Олександра Гавроша про Тараса Шевченка увійшла до Почесного списку Міжнародної ради з книг для молоді (IBBY).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-