Проєкт AССESS Pro. Лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи

Проєкт AССESS Pro. Лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи

Укрінформ
10 вересня, 12:00 - пресконференція, присвячена завершенню п’ятирічного проєкту ACCESS Pro: «Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи та кращий зв’язок із послугами».

Організатори: Благодійна організація "100% ЖИТТЯ".

Учасники: Дмитро Шерембей - голова Координаційної ради БО «100% ЖИТТЯ»; Оксана Киричок - директорка з програм і проєктів БО «100% ЖИТТЯ»; Олександр Курдус - начальник відділу інформаційних технологій; Сергій Михайлов - начальник сектору інформаційних систем; Марина Овчиннікова - головний фахівець з інформаційних систем; Світлана Гуревич - директор БО «СААПФ»; Тетяна Міненко - керівник проєкту гарячої лінії Access Pro, заступник директора з програмних питань БО «СААПФ»; Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ України); Центр США з контролю та профілактики захворювань (CDC); Надзвичайна ініціатива Президента США з надання допомоги у глобальній боротьбі з ВІЛ/СНІДом у світі PEPFAR (President's Emergency Plan for AIDS Relief); Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України": Національна служба здоров'я України (НСЗУ); Агенція США з міжнародного розвитку USAID (United States Agency for International Development).

Чому це цікаво?

Проєкт ACCESS Pro реалізувався протягом 2018-2024рр. у 12 регіонах України. Його метою було надання своєчасної медичної допомоги вразливим категоріям населення та боротьба з епідеміями ВІЛ/СНІДу, туберкульозом і гепатитами.

Під час пресконференції будуть представлені ключові досягнення проєкту, зокрема розвиток та інтеграція інформаційної системи «Моніторинг соціально значущих хвороб» (ІС МСЗХ), яка тепер є універсальним інструментом для ведення пацієнтів із соціально значущими хворобами. Також будуть презентовані нові цифрові платформи та сервіси, розроблені в межах проєкту.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anastasiabondarchuk111@gmail.com

Анастасія Бондарчук тел.: +38097 394 49 56  

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Завдяки проєктам ACCESS Pro медичні дані пацієнтів з ВІЛ захищені - Шерембей

Завдяки проєкту ACCESS Pro з покращення функціональних можливостей інформаційної системи "Моніторинг соціально значних хвороб" медичні дані пацієнтів з ВІЛ збережені та захищені.

Про це на пресконференції в Укрінформі, присвяченій завершенню п’ятирічного проєкту ACCESS Pro: «Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи та кращий зв’язок із послугами» розповів голова Координаційної ради БО «100% ЖИТТЯ» Дмитро Шерембей.

"Персональні дані людей, які живуть з ВІЛ в Україні захищені, завдяки тим системам, які ми реалізували в проєктах ACCESS Pro, а також 124 тис. людей, які отримують антиретровірусну терапію, і 220 тис. медичних карток, 31 лабораторія в Україні працює, завдяки тим системам, які були розроблені в рамках цього проєкту. 547 клінік і центрів надання послуг працюють в цій системі сьогодні. Людина, яка туди приходить, точно знає, що всі його персональні дані у безпеці. Ці системи дають можливість управляти програмами лікування, тестування, усіма сервісами, які зараз надаються", - розповів Шерембей.

Як зазначив на пресконференції директор Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) в Україні Езра Барзілай, одним з досягнень проєкту є розробка медичної інформаційної системи з питань ВІЛ, туберкульозу та лабораторної системи, яка містить понад 600 тисяч медичних записів, у понад 700 медзакладах.

"Ці системи передані Центру громадського здоровʼя та продовжують свій розвиток. Була проведена велика робота - забезпечення компʼютерною технікою, розробка аналітичних звітів, навчання персоналу. Під час війни наші системи управління інформацією стали критично важливою системою, коли російська агресія знищила паперові записи про пацієнтів, але наша система дозволила зберегти безперервний стан догляду і лікування для найбільш вразливих груп населення", - сказав Барзілай.

Як розповіла на пресконференції директорка з програм і проєктів БО «100% ЖИТТЯ» Оксана Киричок, метою проєкту було покращення медичної допомоги пацієнтам з ВІЛ через запровадження інноваційних медичних сервісів. "Стояла задача - модернізувати і зміцнити систему, яка на початку проєкту була передана ЦГЗ, але потребувала розширення функціоналу. Ми працювали над розробкою нових модулів системи, підтримкою розвитку національної стратегії ЕСОЗ та забезпечення сумісності ІС "Моніторинг соціально значущих хвороб" з іншими електронними системами, посилення потенціал надавачів медпослуг", - розповіла Киричок.

Проєкт ACCESS Pro реалізувався протягом 2018-2024 рр. у 12 регіонах України. Його метою було надання своєчасної медичної допомоги вразливим категоріям населення та боротьба з епідеміями ВІЛ/СНІДу, туберкульозом і гепатитами. В межах проєкту впроваджувалася інформаційна система «Моніторинг соціально значущих хвороб» (ІС МСЗХ).

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Україні вперше застосовано новий метод профілактики ВІЛ — ін’єкційний препарат тривалої дії каботегравір (CAB-LA), який рекомендований ВООЗ та забезпечує надійний захист від інфікування.

Відео:

Videо:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-