Презентація програми 4-го Міжнародного форуму сталого розвитку

Презентація програми 4-го Міжнародного форуму сталого розвитку

Укрінформ
2 жовтня, 11:00 - презентація програми 4-го Міжнародного форуму сталого розвитку (International Sustainability Forum 2024 (ISF24).

Організатор: Асоціація експертів зі сталого розвитку (ASDE).

Учасники: Аліна Соколенко - голова та членкиня Наглядової Ради ASDE; Сергій Поровський - головний експерт з питань фінансування та політики енергоефективності UNIDO; Аліна Коновальченко - операційна директорка Глобального договору ООН в Україні; Дмитро Глінський - в.о виконавчого директора Незалежної асоціації банків України; Геннадій Бортніков - член правління та головний ризик-менеджер Фонду розвитку підприємництва; Павло Мороз - директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП.

Чому це цікаво?

International Sustainability Forum 2024 (ISF24) вже четвертий рік поспіль проходить в Києві, а з 2023 року — паралельно в Гаазі. Цьогоріч захід стартує 24 жовтня й триватиме два дні

У межах International Sustainability Forum 2024 ASDE разом з партнерами прагне об'єднати зацікавлені сторони бізнесу та фінансових секторів України та ЄС для відвертої та практичної дискусії про те, що потрібно зробити для зеленого відновлення України. Понад два роки країна зазнавала безпрецедентних обставин та негативних впливів на всі сфери суспільства та навколишнього середовища. Необхідна невідкладна підтримка, щоб зменшити наслідки війни та масштабних бомбардувань критичної інфраструктури, які мали глобальний вплив.

Головне завдання форуму полягає в тому, щоб знайти спосіб підтримки економічного розвитку відповідно до порядку денного ЄС, стимулюючи стале інвестування.

International Sustainability Forum 2024 — це унікальна можливість посилити співпрацю з вирішення критичних проблем й усунути прогалини у зеленому відновленні України та розвитку економіки на засадах стійкості.

Докладніше про ISF24: https://asde.com.ua/isf24.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників медіа: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві та Гаазі пройде Міжнародний форум сталого розвитку 2024 

У Києві та Гаазі 24-25 жовтня відбудеться Міжнародний форум сталого розвитку 2024, учасники якого обговорять залучення фінансування для проєктів сталого розвитку.

Презентація програми форуму відбулась у пресцентрі Укрінформу.

"Цьогоріч форум більше зосереджується на фінансовому ризику. Це пов'язано із тим, що ми розглядаємо питання євроінтеграції та залучення міжнародних інвестицій. І коли ми говоримо про інвестиції в економіку країни, ми маємо розуміти геополітичний контекст і правила залучення коштів в Україну", - зазначила голова Асоціації експертів зі сталого розвитку (ASDE), експертка зі сталого фінансування Аліна Соколенко.

Перший день форуму пройде у Києві, де учасники обговорять вимоги до України у процесі євроінтеграції, вимоги до донорів та інвесторів у проєкти в Україні, залучення інвестицій, розкриття нефінансової інформації.

Другий день форуму пройде в Гаазі, де учасники зможуть долучитися до дискусій щодо партнерських угод, розбудови стійкої та сталої інфраструктури, ролі людського капіталу у післявоєнному зростанні, інтеграцію принципів циркулярної економіки у стратегію відновлення України, впливу війни на сільське господарство в Україні та Євросоюзі.

"Раніше поняття сталості стосувалося тільки прибутковості. Зараз не менша увага приділяється нефінансовим параметрам бізнесу. Тому навіть підприємство, яке почуває себе дуже добре у фінансовому плані, може зазнати труднощів в отриманні фінансування, якщо не виконує конкретні стандарти", - наголосив член правління та головний ризик-менеджер Фонду розвитку підприємництва Геннадій Бортніков.

Під час форуму ФРП планує презентувати систему екологічно і соціального управління й характеристику готовності банків до впровадження такої системи на місцях.

До участі у форумі запрошені інвестори із різних країн та інституцій, донори, зокрема, Програма розвитку ООН. Ініціативу також підтримав бізнес, представники профільних асоціацій, університетів тощо.

"Цьогоріч відбувся певний злам у державній політиці щодо фінансування сталого розвитку. Це вже стає одним із ключових напрямків політики держави у контексті інтеграції України у Євросоюз та світову економіку загалом", - зауважив в.о виконавчого директора Незалежної асоціації банків України Дмитро Глінський.

За його словами, основним стимулом для бізнесу впроваджувати практики сталого розвитку зараз є доступ до банківського фінансування.

Асоціація експертів зі сталого розвитку – незалежна громадська організація, створена у квітні 2020 року з метою формування культури стійкості в суспільстві через адвокацію, навчання, міжнародне співробітництво та якісну взаємодію бізнесу та державного сектору.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-