Гройсман про пожежу в дитячому таборі: Винні будуть жорстко покарані

Гройсман про пожежу в дитячому таборі: Винні будуть жорстко покарані

Оновлено
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав жахливою трагедією пожежу в одеському дитячому таборі "Вікторія", внаслідок якої загинули діти, і заявив, що в разі встановлення факту халатності людей, які  відповідали за безпеку в закладі, усі винні будуть жорстко покарані.

Про це Глава уряду заявив у суботу на брифінгу в рамках 14-тої щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це жахлива трагедія, яка трапилась в Одесі. Це просто жахливо. Це велика трагедія, коли гинуть діти, у мене просто немає слів. Але якщо це спричинено халатністю, або якимись неадекватними діями людей, що відповідали за безпеку, їх треба жорстко покарати", - наголосив Прем'єр-міністр.

Він повідомив, що сьогодні вже мав розмову з головою Одеської облдержадміністрації, і опівдні буде проведено засідання спеціальної комісії з цього приводу.

Гройсман зауважив, що, за наданою йому інформацією, дитячий табір "Вікторія" лише у травні цього року було обстежено на протипожежну безпеку, тому що насправді там відбулося, має встановити слідство.

"Попередня інформація:  що саме цей комплекс був у травні обстежений на протипожежну безпеку. Що відбулося, буде встановлювати слідство", - сказав він.

Прем'єр висловив глибокі співчуття рідним і близьким загиблих дітей.

Як повідомляв Укрінформ, вночі з п'ятниці на суботу виникла пожежа у двоповерховій, окремо стоячій дерев'яній будівлі на території дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія". Площа пожежі склала близько 450 м кв. На час пожежі в будинку знаходилось 42 дитини. Після ліквідації пожежі приблизно о 03:02 год. було виявлено два обгорілих тіла дітей.

Внаслідок пожежі до лікарні доставлено двох неповнолітніх 2006-го року народження, дівчинка з  діагнозом: забиття хребта, травма черева та хлопчик з діагнозом: отруєння продуктами горіння.

Поліція Одеської області почала кримінальне провадження за фактом пожежі в одеському таборі.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Одещині оголосили жалобу через загибель дітей під час пожежі у таборі

Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-