У Харкові знову побили активіста Антикорупційного центру

У Харкові знову побили активіста Антикорупційного центру

Укрінформ
Невідомі побили члена громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Євгена Лисичкіна.

Про це у Фейсбуці написав член "Харківського антикорупційного центру", депутат Харківської міськради Ігор Черняк. 

"Сьогодні вранці в Харкові двоє невідомих напали на члена правління Харківського антикорупційного центру Євгена Лисичкіна. Напад стався у дворі його будинку і супроводжувався погрозами: "Ще раз хоч кудись полізеш - наступного разу вб'ємо..." - пише Черняк.

Як розповіли кореспонденту Укрінформу у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Харківській області, о 09:50 у чергову частину Холодногірського відділу поліції повідомили, що двоє невідомих побили 26-річного чоловіка на вулиці Коцарській. Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група", - відзначили у відділі.

Читайте також: Головне, щоб антикорупційний суд створювався не політиками — Генпрокурор

Потерпілий, додали у відділі, знаходиться на місці події: "Медики оцінюють його стан як задовільний".

Факт події, як стало відомо, внесено до Журналу обліку правопорушень, триває перевірка.

Водночас, як розповів журналістам сам Лисичкін, він запам'ятав обличчя нападників.

"Чоловік у кепці і з квітами стояв і переминався з ноги на ногу, весь час переводив погляд. Коли я з ним порівнявся, він завдав мені удару в голову, я зреагував і підставив руку. В цей час другий невідомо звідки підбіг і вдарив у вухо, я впав... Вибили телефон, завдали ще кілька ударів у тулуб. Пригрозили, що якщо ще раз хоч кудись полізу, вб'ють. Я запам'ятав їх обличчя", - сказав Лисичкін.

За його словами, напад може бути пов'язаний з акцією "Відкрий двері", спрямованою на забезпечення доступу громадян на сесії Харківської ради, зокрема, на найближчу, 20 вересня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, вдень 30 серпня двоє невідомих побили депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха, якого госпіталізували. Активісти пов'язують напад із запланованим виступом Булаха на сесії облради з викриттям корупціонерів.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) з санкцією від 7 до 13 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-