Штепа потрапила в лікарню, суд перенесли

Штепа потрапила в лікарню, суд перенесли

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова переніс судове засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи через її госпіталізацію. Наступне засідання відбудеться 6 листопада.

Про це 28 вересня в залі суду заявив суддя В.Вікторов, повідомляє Укрінформ.

“Надійшло повідомлення, що підсудна госпіталізована із залу суду з високим тиском і підозрою на гіпертонічний криз. Крім того, адвокати Штепи, Олександр Тананакін і Олександр Шадрін сьогодні задіяні в інших судових процесах і надіслали заяви з проханням провести засідання без них. Ми порадилися і вирішили неможливим проводити засідання суду без обвинуваченої та її захисників. Наступне засідання відбудеться 6 листопада", - уточнив Вікторов.

Читайте також: Адвокат заявляє, що Штепу можуть прослуховувати через браслет

У сьогоднішньому засіданні планувалося допитати свідків захисту (їх залишилося до 40 осіб).

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи: звільнив з-під варти і направив на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, прокуратура наполягала на продовженні змісту Штепи під вартою: "Кримінальний Кодекс України не передбачає для підозрюваних за ст. 110 інших видів запобіжного заходу. Очікувані ризики актуалізуються у зв'язку зі зміною запобіжного заходу".

15 вересня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) запросив інформацію від уряду України про поточний стан здоров'я Нелі Штепи, яка на той час перебувала в СІЗО, а також про виконання ухвали Жовтневого райсуду Харкова від 14 серпня 2017 року про необхідність надання їй медичної допомоги.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-