У медуніверситеті Харкова відкрили новий бібліотечний комплекс

У медуніверситеті Харкова відкрили новий бібліотечний комплекс

Укрінформ
Надсучасний інформаційно-бібліотечний комплекс відкрито у Харківському національному медичному університеті у рамках заходів до Дня медичного працівника.

Учасниками церемонії стали голова Харківської ОДА Юлія Світлична та представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Медицина – це головна сфера нашого життя, адже запорукою нашого майбутнього є здоров’я. Важливо навчати наше студентство, готувати кваліфіковані кадри. А також дуже важливо розбудовувати медичну інфраструктуру. За останні роки нам вдалося зміцнити матеріально-технічну базу медичних закладів області, і ми продовжимо цю роботу. Цього року продовжимо ремонти у Вовчанському, Богодухівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Чугуївському, Дергачівському районах", - зазначила Світлична.

Читайте також: Марина Порошенко розповіла про майбутнє проекту “Книга миру”

Як підкреслила у своєму слові Ірина Луценко, харківська медична школа дала освіту спеціалістам, які працюють у 173 країнах світу.

"Дуже важлива медична реформа, за яку взявся Президент, підписавши закон про доступ до сільської медицини. Медики щоденно рятують життя людям, але надзвичайно важливо, щоб ви це робили в гідних умовах та за достойну заробітну платню. Цього року тільки в Харківській області за підтримки Президента Порошенка буде побудовано 50 амбулаторій та закуплена велика кількість автомобілів для сімейних лікарів", - додала Луценко.

Щодо нового інформаційно-бібліотечного комплексу, то це 5 книгосховищ, 2 читальні зали, 4 зали для самостійної підготовки та 3 абонементи для видачі літератури. Надсучасний комплекс обслуговують 2 потужні сервери, робочі місця оснащено 100 комп’ютерами, 10 мультимедійними засобами та іншою технікою.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня перед входом до центрального корпусу Харківського національного медичного університету відкрито скульптурний ансамбль, який символізує минуле, теперішнє та майбутнє медицини та медичної освіти. Він складається з п’яти фігур, що уособлюють українських студентів-медиків, а також учнів з африканського континенту, представників мусульманського світу та Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-