Будувати сміттєпереробний завод у Львові хочуть дванадцять іноземних компаній

Будувати сміттєпереробний завод у Львові хочуть дванадцять іноземних компаній

Укрінформ
Дванадцять компаній з 11 країн світу подали документи для участі в тендері на будівництво заводу з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів у Львові.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"На перший обов’язковий етап «Прекваліфікація» свої документи подали 12 компанії з 11 країн світу. Це переважно європейські компанії, а також по одній компанії з Ізраїлю та Китаю", - йдеться у повідомленні.

Заявок на отримання тендерної документації було отримано ще більше - вони надійшли від 68 компаній, повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря. Саме це підприємство буде замовником будівництва.

Оцінка документів на відповідність кваліфікаційним вимогами проводитиметься протягом 30 днів, після чого буде оприлюднено назви компаній, які пройшли кваліфікацію та проходять до наступної стадії тендеру.

Тендер проводиться за правилами та вимогами Європейського банку реконструкції та розвитку.

У міськраді поінформували, що, згідно з тендерною документацією, будівництво заводу триватиме 24 місяці. Після завершення будівництва ще рік триватиме операційний період, впродовж якого переможець тендеру буде обслуговувати комплекс та готувати місцевих спеціалістів для подальшої повної передачі усіх обслуговуючих процесів.

Читайте також: Нацбанк з'ясовує, звідки взялися мішки "грошового сміття" під Дніпром

Концепція переробного комплексу базується на засадах максимального зменшення обсягів та, найголовніше, залишкового об’єму перероблених відходів, які мають відправлятися на захоронення; відсортовування ресурсоцінної вторинної сировини та зменшення біологічної активності органічних відходів. Також комплекс буде передбачити можливість виробництва твердого умовного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-