Більшість жителів Львова, Одеси та Харкова вважають себе патріотами

Більшість жителів Львова, Одеси та Харкова вважають себе патріотами

Опитування
Укрінформ
Більшість жителів Львова, Харкова та Одеси вважають себе патріотами України.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження у цих найбільших містах України, яке було презентовано в Укрінформі.

Дослідження проводилося Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка, центром «Соціальний моніторинг», Інститутом аналізу та прогнозування, Київським прес-клубом з 8 по 13 серпня.

Згідно із дослідженням, у Львові переважна більшість опитаних, а саме 86% вважають себе патріотами, не вважають такими себе тільки 7% і стільки ж не змогли відповісти, у Харкові патріотами вважають себе 62% опитаних, 23% відповіли, що не є патріотами і 15% не відповіли зовсім.

В Одесі при цьому патріотами вважають себе 64%, ні - 29% та 7% не змогли відповісти.

Окрім того, респондентів запитали, наскільки вони пишаються тим, що є громадянами України.

При цьому 44% львів'ян відповіли, що дуже пишаються, 41% - скоріше пишаються, не пишаються - 2%, скоріше не пишаються - 10%, 4% - не відповіли.

У Харкові 34% - дуже пишаються, 31% - скоріше пишаються, 19% - скоріше не пишаються. 8% - зовсім не пишаються, а 8% не змогли відповісти.

В Одесі 24% - дуже пишаються, 44% - скоріше пишаються, 18% - скоріше не пишаються, 10% - зовсім не пишаються, 3% - не відповіли.

Директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий наголосив, що вказані соціологічні організації розпочали опитування громадської думки міст мільйонників України з метою демонстрації специфіки електоральних вподобань.

«У цих містах зосереджений і інтелектуальний потенціал, електоральний. Ми починаємо проект виміру громадської думки міст мільйонників України. Цього разу ми взяли три міста. Місто на заході - Львів, місто на сході - Харків і місто Одеса на півдні. Вони є визначальними містами цих регіонів», - зазначив він.

Читайте також: Понад 70% українців готові прийти на президентські вибори-2019

Водночас соціологи планують продовжувати дослідження в інших найбільших містах, зокрема у столиці та Дніпрі.

Опитування проводилося з 8 по 13 серпня, вибірка склала 800 респондентів у Харкові із похибкою 4,5%, 600 респондентів Одеси і Львова з похибкою 5,2%.

Опитування також проводилося серед населення віком від 18 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-