Смертельна ДТП у Харкові: адвокат каже, що у Дронова немає грошей сім'ям постраждалих

Смертельна ДТП у Харкові: адвокат каже, що у Дронова немає грошей сім'ям постраждалих

Укрінформ
Геннадій Дронов, засуджений на 10 років за вироком Київського райсуду Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року, де загинули шестеро людей, не має грошей на виплату компенсації постраждалим.

Так сказав журналістам адвокат Дронова Сергій Перепелиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій підзахисний не має грошей, щоб компенсувати збитки постраждалим", - зазначив адвокат.

За його словами, для пошуку коштів можна продати автомобіль Дронова, але суд, за словами адвоката, "відмовив Дронову, який після вироку знаходиться у СІЗО, підписати довіреність іншій особі на продаж автомобіля".

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого Київський райсуд Харкова, де більше року розглядалася справа про смертельне ДТП у центрі міста, визнав провину обох фігурантів справи - Олени Зайцевої та Геннадія Дронова - і засудив кожного на 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автомобільним транспортом.

Відразу після суду адвокат Дронова Сергій Перепелиця заявив журналістам, що готує апеляцію на вирок.

Водночас адвокат Зайцевої Юлія Козир сказала, що рішення про оскарження ще не ухвалено. А "щодо компенсації за цивільними позовами, сім'я Зайцевої допоможе їй виконати рішення суду".

За словами прокурора Максима Блохіна, вирок - справедливий і об'єктивний: "прокуратура доводила провину обох фігурантів справи на 60-ти засіданнях протягом року, де було допитано 30 людей.

Читайте також: Захист Дронова готує апеляцію адвокати Зайцевої не поспішають

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у центрі Харкова автомобіль Lexus під керуванням 20-річної студентки Харківського національного університету імені Каразіна Олени Зайцевої врізався в автомобіль Volkswagen Tuareg під керуванням 49-річного підприємця Геннадія Дронова, що виїжджав на перехрестя. В результаті, Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелене світло. На місці загинули п'ятеро людей, шоста померла в лікарні, ще шестеро були важко травмовані.

Після оголошення вироку Олена Зайцева і Геннадій Дронов відправлені до СІЗО: нещодавно Київський райсуд Харкова продовжив їм ще на 2 місяці утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-