На Вінниччині 50 родин загиблих учасників АТО та інвалідів І-ІІ груп отримали житло

На Вінниччині 50 родин загиблих учасників АТО та інвалідів І-ІІ груп отримали житло

Укрінформ
На Вінниччині за час дії держпрограми забезпечення житлом членів сімей загиблих бійців АТО (ООС), а також ветеранів з інвалідністю І-ІІ групи придбали власні помешкання 50 родин на загальну суму понад 46 млн грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступник начальника відділу справах ветеранів війни та учасників бойових дій Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Світлана Зозуля.

«В рамках виконання державної програми щодо забезпечення житлом, яка діє відповідно до постанови Кабміну № 719 від 19 жовтня 2016 року, а саме «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей», на території Вінницької області члени сімей загиблих, а також особи з інвалідністю І-ІІ групи, починаючи з 2016 року отримували кошти грошової компенсації на придбання житла. Це дієва програма, яка надає можливість поліпшити житлово-побутові умови цим категоріям населення. Загалом, йдеться про 50 родин. На ці потреби з державного бюджету було виділено понад 46 млн грн», - повідомила Зозуля.

За її словами, у 2016 році таку грошову компенсацію отримали 18 сімей загиблих військовослужбовців та 7 сімей осіб з інвалідністю на загальну суму понад 13 млн гривень. У 2017 році цією бюджетною програмою забезпечені житлом 22 сім’ї, із них 10 сімей загиблих та 12 – сімей з осіб з інвалідністю на понад 15 млн грн.

Читайте також: На Вінничині кажуть, що масштабної загрози з боку Придністров’я немає

Минулого ж року кошти грошової компенсації на придбання житла отримали 20 сімей, з яких 8 – це члени сімей загиблих, 12 - осіб з інвалідністю. Сума виплаченої їм грошової компенсації склала понад 18 млн грн. В межах цієї бюджетної програми за 2018 рік майже всі особи з цих категорій, які перебували на квартирному обліку, забезпечені житлом. Тобто, вони використали отримані кошти. І лише одна сім’я досі підшукує житло, яке б її улаштувало.

Що стосується ситуації у поточному році, то станом на п’ятницю, за інформацією органів соціального захисту населення, на квартирному обліку в області перебуває 28 сімей загиблих учасників АТО та родин бійців з інвалідністю І-ІІ групи. Потреба в коштах на придбання для них житла становить майже 27 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-