Закарпатські лісівники кличуть саждати дерева і вигравати призи

Закарпатські лісівники кличуть саждати дерева і вигравати призи

Укрінформ
На Закарпатті лісівники планують засадити деревами 726 га та запрошують усіх долучатися до акції

Про це поінформував начальник Закарпатського обласного лісового та мисливського господарства Валерій Мурга на прес-конференції в Ужгороді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“21 березня - в Міжнародний день лісів на Закарпатті разом з усією країною стартує акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”. Акція з посадки лісових культур триватиме місяць, проходитиме у всіх без виключення лісгоспах області, працюватимуть лісівники щоденно. Плануємо заліснити 726 га лісу по території всієї області, відповідно використають для цього 7, 7 млн саджанців. Основні породи, якими заліснюватимуть ділянки на Закарпатті, — це ялина, ялиця, бук, дуб, ясінь, дуб червоний та модрина”, — сказав Мурга.

За його словами, заліснюватимуть цьогоріч на Закарпатті набагато менше ділянок, аніж в попередні роки, через зменшення кількості суцільних рубок в області. На Закарпатті поступово переходять на вибірковий спосіб рубання, за вимогами євростандартів, додав керівник лісового господарства.

“По території області найбільші за площею посадки пройдуть у гірських регіонах - Тячівський, Рахівський, Воловецький та Міжгірський райони. Це регіони, де маємо ділянки суцільних вітровалів та всихання смерічників” - наголосив Мурга.

Він зазначив, що закарпатські лісівники користуються виключно своїм посадковим матеріалом — щороку для цього заготовляють 10 млн саджанців. Від Закарпаття лісопосадковий матеріал закуповують також сусідні Івано-Франківська та Львівська області.

Наразі між лісниками у господарствах розписаний графік весняних посадок, є чітко визначено де, коли і в якому районі проходитиме акція із заліснення. Для інтерактиву закарпатські лісівники оголосили фотоконкурс — для участі в ньому треба зробити фото за посадкою лісу, викласти світлини в мережі з хештегом #майбутнє_лісу_в_твоїх_руках. Учасників фотоконкурсу заохочуватимуть призами, переможцю влаштують обід у лісників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-