На Чернігівщині третій день горить ландшафтний парк, залучили авіацію

На Чернігівщині третій день горить ландшафтний парк, залучили авіацію

Фото, відео
Укрінформ
На території регіонального ландшафтного парку "Міжрічинський" у Козелецькому районі Чернігівщини рятувальники продовжують гасити масштабну пожежу лісового настилу - з літаків туди скинуто вже 50 тонн води.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співробітниця прес-служби управління ДСНС у Чернігівській області Ірина Корінь.

"Лісова підстилка на площі 40 га загорілася на території регіонального ландшафтного парку "Міжрічинський". Вчора ввечері пожежу було локалізовано, а сьогодні гасіння триває. Від самого початку пожежі за допомогою авіації було здійснено 21 скид води, всього 50 тонн", - розповіла речниця.

За її словами, масштабна пожежа розпочалася в суботу, 6 квітня, із займання очерету на території Київського водосховища біля села Тужар Козелецького району, де вогонь охопив 70 га. У неділю, після 16 години, полум’я поширилось на лісовий масив Остерського лісгоспу - там на трьох осередках зайнялося 40 га лісового настилу. Близько 20 години пожежу вдалося локалізувати.

Читайте також: У Києві очікується висока пожежна небезпека

До ліквідації пожежі залучено 90 чоловік, 10 одиниць техніки та 2 повітряні судна.

РЛП "Міжрічинський" був створений у 2002 році. На сьогодні він займає 78 тис. га на території Козелецького і Чернігівського районів області і є другим за розміром в Україні. На території парку налічується 107 червонокнижних видів тварин та рослин. Центральна садиба розташована в селі Отрохи Козелецького району.

Фото: ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-