У Тетієві на Київщині відкриють міжрайонний ЦНАП

У Тетієві на Київщині відкриють міжрайонний ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
У місті Тетіїв Київської області з червня запрацює міжрайонний Центр надання адміністративних послуг, створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

Про це Укрінформу повідомив голова Тетіївської об’єднаної територіальної громади Руслан Майструк.

“В громаді з червня розпочне роботу Центр надання адміністративних послуг, це буде потужний міжрайонний ЦНАП, який розміщено в приміщенні міської ради. Ми виграли грант за Програмою “U-LEAD з Європою” на оснащення Центру - це закупівля оргтехніки, меблів, курс навчання, супровід тощо. Цей Центр надаватиме більше 200 адміністративних послуг, там впроваджуються послуги паспортного столу, РАЦСу, МРЕО, інших служб”, - сказав Майструк.

Також, за його словами, у старостатах будуть віддаленні робочі місця надання адміністративних послуг.

“Людині не треба буде їхати в Тетіїв, всі послуги можна буде отримати на місці і навіть сплатити за них в POS-терміналі” - уточнив Майструк.

Читайте також: На Чернігівщині півсотні громад вже уклали 12 договорів про співпрацю

Як повідомлялося, в межах Програми “U-LEAD з Європою” планується створити або модернізувати до 600 Центрів надання адміністративних послуг до квітня 2020 року.

Програма пропонує учасникам інституційну допомогу у створенні ЦНАП, налагодження співробітництва між територіальними громадами у сфері надання адмінпослуг, навчання персоналу, підвищення його кваліфікації, включаючи ділову етику та гендерний аспект, матеріальну допомогу (меблі, офісна техніка) тощо.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-