В Ужгороді після карантину відкрилася інклюзивна кондитерська
Про це повідомляє Ужгородська міська рада у Facebook.
“Інклюзивна кондитерська-школа «Золоті серця Закарпаття» в Ужгороді відновила роботу після карантинних обмежень. Заклад задумали батьки дітей та молодих людей із аутизмом та синдромом Дауна. Вони об’єднали зусилля, аби соціалізувати їх, дати фах і спробувати забезпечити їм майбутнє, роботу”, - йдеться в повідомленні.
Наразі під керівництвом наставника Павла Бодака в закладі працюють 7 молодих людей, вони виготовляють цукерки – кокосові, імбирні, з чорносливом та мигдалем, а ще торти, тістечка, мафіни, пряники, які самі ж яскраво розмальовують. Відвідувачам пропонують різновиди кави й чаю, лимонади та смузі за авторськими рецептами.
В Ужгороді після карантину відкрилася інклюзивна кондитерська / Фото: Ужгородська міська радаПавло Бодак розповідає, що починали з найпростішого, навіть із назв кольорів, його підопічним складно було освоїти весь процес – від набору продуктів до готового досконалого виробу.
Як повідомляється, у закладі також проводять майстер-класи, арт-терапію, коворкінги, дискотеки – готували листівки, розмальовували пряники, напрацьовували роботи для оформлення арт-стіни, вчилися сортувати сміття, танцювати зумбу тощо.
У планах – вдосконалення дизайну інтер’єру, аби вихованці під керівництвом фахівця самі виготовили для кондитерської творчий посуд, напрацювати і подати в Міністерство освіти методику роботи з такими молодими людьми та чимало інших задумів.
Міський голова Богдан Андріїв зазначив, що започаткована дуже важлива соціальна справа і міська влада допоможе цій ініціативі, аби дати можливості здобути фах, навички більшій кількості молодих людей, які є підопічними медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя».
Фото: facebook/Ужгородська міська рада