"Луцький терорист" - у СІЗО, йому пред'явили обвинувачення

Оновлюється
Укрінформ
На центральній площі Луцька озброєний чоловік захопив рейсовий автобус з пасажирами. Ввечері того ж дня спецпідрозділи МВС здійснили штурм, в результаті якого нападника було затримано, а всі заручники — звільнені.

Укрінформ стежить, як розгортаються події:

* * *

10.52 Чоловік, який захопив заручників у Луцьку,  наразі знаходиться в СІЗО, йому пред’явлено обвинувачення в тероризмі, захопленні заручників, незаконному збереженні зброї і вибухових речовин, гранат. "Максимальне покарання, яке для нього може бути, враховуючи, що він раніше судимий, – це пожиттєве ув’язнення. Далі – слово за судом», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

* * *

10.44 Зловмиснику, затриманому напередодні за захоплення заручників у Луцьку, у четвер, 23 липня, оберуть запобіжний захід.

* * *

05:56 Житель Харкова, якого затримали за звинуваченням у співучасті в організації теракту в Луцьку, погодився співпрацювати зі слідством — МВС.

* * *

05:23 Повідомлення про замінування інфраструктурних об'єктів не мають бути безкарними, а якщо вони виявляються фейками — за це треба саджати на 6 – 7 років за ґрати з конфіскацією майна — Геращенко.

* * *

03:20 Криміналісти працюватимуть на місці теракту в Луцьку всю ніч для виявлення всіляких доказів і визначення можливих спільників зловмисника — Геращенко.

* * *

01:56 Президент розповів, як телефоном домовлявся із "луцьким терористом".

* * *

01:44 СБУ разом із правоохоронцями проводить обшуки у квартирі імовірного спільника Максима Кривоша — терориста, який захопив заручників у Луцьку.

* * *

23:54 Затриманого Максима Кривоша, який тримав заручників у Луцьку, направлять на психологічну експертизу — Геращенко.

* * *

23:13 Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко каже, що Президент Володимир Зеленський вмовив зловмисника у Луцьку здатись і відпустити всіх заручників.

* * *

23:05 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що "луцького терориста" чекає "довгий тюремний строк".

* * *

22:58 Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив відео, на якому жителі Луцька аплодують правоохоронцям, які штурмом звільняли заручників з автобуса.

* * *

22:48 Максим Кривош, який утримував заручників у Луцьку, мав спільників, деяких уже затримано - МВС

* * *

22:45 Ткаченко про події у Луцьку: Ситуація зі звільненням заручників була складним викликом для Президента та міністра внутрішніх справ, але життя людей є найважливішою цінністю держави.

* * *

22:33 Національна поліція посилила заходи із забезпечення публічної безпеки та порядку у дев’яти регіонах України.

* * *

22:26 Президент Володимир Зеленський привітав усіх, хто весь день боровся за звільнення заручників у Луцьку та наголосив, що тероризму немає місця в Україні

* * *

21:47 Чоловік, який сьогодні у Луцьку захопив заручників, затриманий, люди звільнені із полону.

* * *

21:45 У Луцьку розпочався штурм автобуса, в якому терорист тримає людей в заручниках.

* * *

20:52 "Луцький терорист" випустив з автобуса двох жінок і дитину.

Луцький терорист випустив з автобуса двох жінок і дитину / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

* * *

21:07 Максим Кривош, який утримує в Луцьку щонайменше десятьох заручників, заявив, що серед них є поранений.

* * *

20:16 Терорист, який захопив автобус із заручниками у Луцьку, відмовився спілкуватися з дружиною, яка спеціально приїхала з міста Дубно, що на Рівненщині.

* * *

19:46 Голова СБУ Іван Баканов заявив, що співробітники правоохоронних органів роблять усе можливе, аби заручники в Луцьку якнайшвидше були звільнені

* * *

19:18 Максим Кривош, який утримує у Луцьку заручників, дозволив поліцейським передати воду у салон автобуса.

* * *

18:38 За фактом захоплення автобуса із заручниками в Луцьку Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження про терористичний акт.

* * *

18.03 Близько 100 нацгвардійців та спецтехніка залучені до операції зі звільнення заручників у місті Луцьк.

Фото: Нацгвардія

* * *

17.23 Правоохоронці випробують усі методи, щоб питання звільнення заручників у Луцьку з автобусу було вирішено мирно. Про це на брифінгу у Луцьку повідомив очільник МВС України Арсен Аваков. “Ми розмовляли з родичами, з дружиною, з друзями... У нас є контакт з чоловіком, який захопив людей. Ми з ним розмовляємо, переговори йдуть. Люди знаходяться в нормальному стані, за його словами і за словами одного з тих, з ким нам вдалося поговорити. Ми сподіваємося, що найближчим часом зможемо вирішити ситуацію, так чи інакше", - зазначив Аваков.

* * *

16.26 Працівники поліції допомагають співробітникам Служби безпеки України під час проведення ними спецоперації зі звільнення заручників, забезпечуючи правопорядок. Вибухотехніки ГУНП у Волинській області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Територія середмістя Луцька залишається перекритою.

Автобус із заручниками у Луцьку/ Фото: Маркіян Лисейко

* * *

16.16 ЗМІ вийшли на родину "луцького терориста" Максима Кривоша. Журналісти поспілкувалися з його 15-річним сином. Він розповів, що стосунки із батьком у нього "більш-менш нормальні" і що такого вчинку від нього не очікував. Він також додав, що мати поїхала в Луцьк.

* * *

15.08 Twitter і YouTube заблокували акаунти Максима Плохого, який у Луцьку захопив рейсовий автобус із пасажирами.

* * *

14.47 Підозрюваний у захопленні заручників у Луцьку - 45-річний Максим Кривош - двічі судимий, він відсидів загалом 10 років, у тому числі за шахрайство, розбій, бандитизм і незаконне поводження зі зброєю. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

* * *

14.35 Син однієї із заручниць, яку утримує у рейсовому автобусі в Луцьку чоловік, що називає себе Максом Плохим, передав журналістам запис своєї розмови з терористом.

* * *

14.04 Справжнє прізвище чоловіка, який захопив заручників у Луцьку і називає себе Максимом Плохим, - Кривош, він офіційно прописаний у місті Дубно. "Чоловіка насправді звати Кривош Максим Степанович. Прописаний він офіційно в місті Дубно... Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих ", - повідомляє інформаційне агентство "Волинські Новини". 

* * *

13.46 Чоловік, який захопив у Луцьку рейсовий автобус з пасажирами, висунув свої вимоги до топ-осіб України. Ці вимоги зловмисник опублікував у Twitter. Зокрема, він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, Верховної Ради, церков, олігархи записали і виклали в YouTube заяви про те, що вони - терористи в законі. Також він вимагає, щоб Президент Володимир Зеленський опублікував відеозвернення з текстом: "фільм "Земляни" 2005 року дивитися всім".

* * *

13.32 Головний редактор видання "Цензор" журналіст Юрій Бутусов повідомив, що йому зателефонував "луцький терорист" із вимогою, щоб до місця захоплення заручників приїхали журналісти.

* * *

13.23 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що найважливіше у ситуації з терористом у Луцьку, який захопив автобус, - зберегти життя людей. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Луцька і доповідатиме про стан справ із місця подій.

* * *

12.56 У Службі безпеки України уточнили, що в заручниках у терориста у Луцьку знаходиться приблизно 10 осіб. Жителів Луцька просять для власної безпеки залишатись вдома чи на робочих місцях.

* * *

12.42 Чоловік, який сьогодні вранці захопив у Луцьку рейсовий автобус "Берестечко-Краснилівка", перебував на психіатричному лікуванні. Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі Департамент карного розшуку.

* * *

12.06 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков терміново вилетів у Луцьк для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

* * *

12.05 Терорист, який тримає у заручниках людей в автобусі на Театральній площі в Луцьку, міг закласти в місті ще одну бомбу. Про це повідомила поліція.

* * *

11.55 Президент України Володимир Зеленський заявив, що тримає ситуацію із захопленням заручників у Луцьку під особистим контролем, СБУ ввела план "Бумеранг".

* * *

11.49 Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, представився іменем "Максим Плохой". Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

* * *

10.53 Поліція отримала повідомлення на лінію 102 про захоплення у центрі Луцька автобуса із близько 20 заручниками. Про це поінформувала пресслужба головного управління Національної поліції Волинської області.

У Луцьку озброєний чоловік захопив автобус із заручниками /Фото: Конкурент

* * *

10.29 У центрі Луцька озброєний чоловік взяв у заручники рейсовий автобус із пасажирами і погрожує його підірвати. Про це він сам повідомив у поліцію 21 липня. Злочинець зазначив, що у нього є гранати й інша автоматична зброя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-