На мітингу проти вироку Стерненку одесити вимагали реформи судової системи

На мітингу проти вироку Стерненку одесити вимагали реформи судової системи

Фото
Укрінформ
Більше сотні одеситів, активістів патріотичних організацій, вийшли до пам'ятника Дюку на мітинг «Свободу Сергію Стерненку!».

Учасники акції виступали в форматі вільного мікрофона, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зібралися, щоб заявити про незгоду з винесеним судом несправедливим вироком нашому земляку патріоту України Сергію Стерненку, якого сьогодні разом із побратимом Русланом Демчуком кинули до тюремних камер», - сказав один із промовців.

Акція протесту проти вироку Стерненку в Одесі / Фото: dumskaya.net

Його підтримав активіст місцевого осередка «Правого сектора»: «Ми вимагаємо негайно звільнити незаконно ув'язнених патріотів, вимагаємо реформувати судову та виконавчу влади!».

Читайте також: Вирок Стерненку: на акції у Києві - сутички між активістами й поліцією

Учасники акції тримали плакати «Ні - політичним репресіям!», #FreeSternenko та вигукували гасла проти глави МВС Авакова і генпрокурора Венедіктової. Після мітингу вирішили під'їхати до Одеського СІЗО, щоб висловити свою підтримку Стерненку та Демчуку.

Як повідомлялося, 23 лютого Приморський райсуд Одеси виніс вирок у рамках розгляду справи про викрадення депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича у 2015 році. Суд визнав винними активіста Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука - їх позбавили волі на 7 років 3 місяці.

Читайте також: У Харкові пікетували ОДА - протестували через вирок Стерненку

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Він заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній мотивованості справи. Адвокати заявили про намір якнайшвидше подати апеляцію на вироки Стерненку і Демчуку.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-