У Трускавці стартував форум місцевого самоврядування

У Трускавці стартував форум місцевого самоврядування

Фото
Укрінформ
В Трускавці, на Львівщині, розпочався ювілейний V Форум місцевого розвитку. Він зібрав представників у сфері місцевого самоврядування з різних регіонів України та з сусідніх держав, які обговорять цифровізацію громад, трансформацію вугільних регіонів та вплив Європейського зеленого курсу на громади.

Про це повідомляють на сайті Форуму місцевого розвитку, передає Укрінформ. 

«Високий рівень представництва – свідчення актуальності проблем, які винесені на наше з вами обговорення, а також запорука того, що на нас чекають конструктивні, плідні дискусії, обмін досвідом задля вироблення дорожньої карти нашого спільного руху вперед. Очікую від нашої роботи конкретного результату, визначення основних цілей та точок координації зусиль місцевих й центральних органів влади, бізнесу та неурядових організацій для забезпечення ефективної роботи місцевого самоврядування і сталого розвитку громад», – наголосила у вітальному слові голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Форум місцевого розвитку – це платформа для комунікації між експертами та практиками. Цей захід щороку гуртує велику кількість зацікавлених осіб. Це унікальна нагода отримати максимум корисної інформації та знань, які сконцентровані одночасно в одному місці й доступні для всіх.

На заході присутні перший заступник міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський, народні депутати України, іноземні делегації, представники місцевих рад з різних регіонів України. Міжнародні партнери, іноземні гості з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини ділитимуться досвідом проведення реформ та втілення ефективних управлінських практик у державах Центрально-Східної Європи.

Читайте також: Зеленськийпро реформу місцевого самоврядування: Попереду зміни до Конституції

У перший день проведення форуму відбудуться фахові дискусії щодо можливостей та викликів, які постають перед Україною у процесі впровадження програми дій Європейської Комісії «Європейський зелений курс». Учасники форуму місцевого розвитку також підсумують конкретні результати, яких вдалося досягти громадам в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», обговорять перспективи впровадження цифрових стратегій та рішень для громад.

На Львівщині розпочався V Форум місцевого самоврядування / Фото: Альона Ніколаєвич. Укрінформ

Особливим пунктом програми цьогорічного заходу стане панельна дискусія «Перспективи розвитку вугільних територій», під час якої учасники обміняються думками та рішеннями щодо стратегій трансформації вугільних шахт. Стратегічне планування стосується промислових об’єктів на заході та на сході нашої держави. Окремі дискусії форуму будуть відведені для обговорення шляхів залучення фінансових ресурсів для розвитку територій, охорони довкілля та безпеки.

V Форум місцевого розвитку триватиме два дні, 2-3 вересня.

Організатори форуму – Львівська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон-Карпати-Україна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-