На Харківщині стрімко зростає рівень COVID-захворюваності - ОДА

На Харківщині стрімко зростає рівень COVID-захворюваності - ОДА

Укрінформ
На Харківщині фіксують стрімке зростання захворюваності на коронавірус, зайнято 25% ліжок, у лікарнях збільшують кількість місць із потоковим киснем.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Максим Хайустов, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас зараз рівень захворюваності різко зріс, заповненість «ковідних» ліжок складає практично 25%. У нас 13 лікарень «першої хвилі», і ми готові до нової хвилі. Всі ліжка, їх понад 2800, забезпечені киснем, із них потоковим – 1778, і ця цифра постійно зростає, тому що ведуться роботи по підведенню потокового кисню», - розповів керівник департаменту.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість госпіталізованих з коронавірусом, у 30 підозрюють штам Delta

Щодо обласної інфекційної лікарні, де, за інформацією директора закладу Павла Нартова, немає вільних місць у реанімації, Хаустов зазначив, що наповненість таких відділень є «динамічним показником».

«Цифра динамічна. Комусь стає краще, його переводять. Реанімаційні відділення є в усіх опорних лікарнях, місць не бракує», - сказав Хаустов.

За його інформацією, найбільше хворих виявляють у місті Харкові.

Читайте також: На Волині штам Delta виявили у немовляти

«Тут великі скупчення людей, почали всі навчальні заклади працювати», - пояснив керівник облдепартаменту охорони здоров’я ОДА.

Також голова Харківської обласної ради Тетяна-Єгорова Луценко у коментарі Укрінформу зазначила, що область готова за потреби виділити кошти громадам, щоб ті, відповідно, виділили кошти районним лікарням.

«Ми зі свого боку просили НСЗУ збільшити фінансування за пакетами, в тому числі ковідними. Ми розуміємо, що буде необхідність дофінансовувати лікарні з обласного бюджету. Ми до цього морально і фінансово готові. Що стосується лікарень, які були поставлені в резерв, то, враховуючи приріст захворюваності, вони будуть оперативно включатися в роботу, я думаю, це не займе багато часу», - зазначила голова облради.

Читайте також: У Чернівцях за тиждень кількість випадків COVID-19 зросла майже на третину

В той самий час, підтверджує Єгорова-Луценко, частину персоналу із закладів, що раніше виключили зі списку «першої хвилі», скоротили, хтось звільнився сам, частина людей переведена на іншу роботу, зокрема, залучені у вакцинальну кампанію.

Як повідомлялося, станом на 9 вересня всього в Харківській області зареєстровано 153785 випадків COVID-19 ( у тому числі 302 - за останню добу) , з них 146837 хворих одужало, 3729 – померло (в тому числі 6 - за останню добу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-