МОЗ проведе пілотний проєкт з вакцинації людей похилого віку у двох селах Полтавщини

МОЗ проведе пілотний проєкт з вакцинації людей похилого віку у двох селах Полтавщини

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я спільно з ВООЗ та ГО «Батьки за вакцинацію» розпочали пілотний проєкт зі збільшення масштабів вакцинації від COVID-19 серед літніх людей у Полтавській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Цей спільний пілотний проєкт з організації виїзних сесій для людей похилого віку в сільській місцевості має на меті пропілотувати алгоритм організації виїзних сесій для людей похилого віку відповідно до уніфікованого проєкту з вакцинації організованого населення та мотивувати регіони до вакцинації літніх людей. У цьому проєкті беруть участь два села Полтавської області – Гаркушинці та Петрівці – із загальною кількістю населення 2180 осіб, у тому числі 1062 особи віком від 60 років", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Лекхім» хоче почати виробництво COVID-вакцини у Харкові

Зазначається, що після отримання результатів цього пілотного проєкту буде розглянуто рішення про масштабування цього проєкту на інші регіони країни.

Зараз, за повідомленням МОЗ, серед пріоритетних груп в Україні вакциновано лише близько 15% літніх людей.

Як повідомлялося, станом на 12 вересня, з початку кампанії з вакцинації було введено понад 10,7 млн доз вакцин, щеплено понад 5,9 млн людей, у тому числі понад 4,8 млн осіб повністю імунізовані та отримали дві дози щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-