У Чернігові не вистачає піску для закінчення ремонтів доріг

У Чернігові не вистачає піску для закінчення ремонтів доріг

Укрінформ
У Чернігові бракує піску для закінчення розпочатих улітку ремонтів доріг. 

Про це на розширеній нараді в мерії повідомив начальник управління ЖКГ Чернігівської міськради Ярослав Куц, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні піску в тій кількості, яка потрібна для закінчення дорожніх робіт на вулицях Київська та Олександрівська, на прокладання водогону й каналізації, немає", - сказав Куц.

За його словами, у невеликій кількості пісок у Чернігові продає лише одна фірма, проте ціна в неї - 450 грн за тонну. В той час, як на Київщині цей будматеріал вартує 140 грн/т.

"Дешевше в Київ поїхати закупити. Бо в нас машини з піском, дізнаючись, що можуть бути зупинені й затримані, зсипають його просто на узбіччя", - зазначив чиновник.

Міський голова Владислав Атрошенко додав, що для закінчення дорожніх робіт у Чернігові потрібно приблизно 5 тис. т піску.

Як повідомляло агентство, ще в липні на виконкомі Атрошенко заявляв, що внаслідок блокування поставок піску в Чернігові зупинилась робота всієї будівельної галузі. Мер тоді закликав посадовців Державного бюро розслідування та Національного антикорупційного бюро розібратися з причиною припинення поставок піску до міста і дати оцінку діям причетних до цього осіб.

Читайте також: У Чернігові через блокування поставок піску зупинилося будівництво - мер

Згодом стало відомо, що для об’єктів обласного центру річковий пісок закуповували, в основному, біля села Неданчичі Любецької громади. Його великі насипи залишились там із 1987 року, коли будувалося місто Славутич (пісок для останнього намивали з Дніпра). Саме його приватні підприємства й поставляли в Чернігів. Проте у червні 2021 року прокуратура зайнялася тим ніде не облікованим піском, відкрила провадження за фактом його видобутку в промислових масштабах і нині розбирається, чий він і хто має нього право. Техніку за рішенням судів там арештували, а на місці видобутку піску встановили охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-