У Львові компост, отриманий після переробки органіки, продають через Prozorro

У Львові компост, отриманий після переробки органіки, продають через Prozorro

Укрінформ
Після пережитої сміттєвої блокади місцева влада у Львові зуміла залучили близько 100 млн євро на вирішення проблеми переробки відходів.

Про це мер Львова Андрій Садовий розповів на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Трускавці на Львівщині, передає кореспондент Укрінформу.

“В останні роки ми залучили близько 100 млн євро і сьогодні вже пройшли екватор рекультивації полігону (а це один з найбільших полігонів у Європі). Ми сьогодні будуємо два заводи: один для переробки ТПВ, і перша частина — це станція компостування. Я би рекомендував усім звернути на це увагу, бо в побутових відходах половина — це органіка. І ми цю органіку переробляємо сьогодні, отримуємо компост, і навіть його продаємо через Prozorro. Крім заводу ТПВ ми будуємо на площадці водоканалу ще завод для переробки намулу, який виникає після стоків. В результаті будемо мати біогаз, будемо мати власну електроенергію”, - сказав міський голова Львова.

Садовий також наголосив, що важливо рекламувати в суспільстві принцип сортування, щоби навіть діти у школах це робили.

Читайте також: В Україні сортують лише 4% твердих побутових відходів — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2207-1-д "Про управління відходами" 21 липня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-