Без гарячої води та обігріву: херсонську обллікарню відключили від газопостачання

Без гарячої води та обігріву: херсонську обллікарню відключили від газопостачання

Фото
Укрінформ
Херсонську обласну клінічну лікарню відключили від газопостачання – це сталося без офіційного попередження про намір змінити умови договору постачання природного газу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

"ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС" розпочав газову блокаду бюджетних установ. На Херсонщині першою відчула удар КНП "Херсонська обласна клінічна лікарня" ХОР. З 2 жовтня стратегічний заклад відключено від газопостачання, в результаті – без гарячої води та обігріву приміщень залишилися хворі, роділлі та породіллі, новонароджені діти…», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що офіційний аргумент – розірвання договору "у зв’язку з особливими економічними обставинами в частині зростання ціни на природний газ". Але, як повідомляє голова облради, лікарня не отримувала офіційного попередження про намір змінити умови договору постачання природного газу, яке мало надійти споживачеві не пізніше ніж за 30 днів до запланованого набрання чинності такими змінами (відповідно до п. 10.4. підписаного договору).

Читайте також: На Харківщині шість СOVID-лікарень заповнені більш як на 95%

Сам договір на постачання природного газу між ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» та Херсонською обласною клінічною лікарнею укладено до 31 грудня 2021 включно.

Як зазначив Самойленко, Постановою ВР вже понад 20 років забороняється відключення енерговодогазопостачання навіть боржникам – бюджетним закладам освіти та медицини, а Херсонська обласна клінічна лікарня боргів не має.

Голова облради підкреслив: ситуація, що склалася, потребує негайного втручання правоохоронних органів. Директор лікарні Віктор Короленко вже направив листи до прокуратури, СБУ та поліції стосовно самовілля та перешкоджання надання якісної, доступної та безперебійної медичної допомоги в умовах пандемії.

Читайте також: Львів наближається до «червоної» зони епіднебезпеки – Садовий

Паралельно закладом терміново оголошено відкриті торги на закупівлю природного газу, проте відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» проведення цієї процедури потребує як мінімум 30 календарних днів.

«Але вже зараз відомо, що ніякі газові компанії не погоджуються на зафіксовану Меморандумом ціну в розмірі 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ. Постачальники просто не виходять на тендер, якщо вартість 1 куб. м нижче 35 грн», - йдеться у повідомленні.

Голова облради повідомив, що сьогодні особисто звернувся до Президента, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо негайного втручання у ситуацію, яка ставить під загрозу відключення від енерговодогазопостачання закладів освіти, медицини та соціальної сфери.

Херсонська обласна лікарня – головна установа охорони здоров’я Херсонської області, яка надає широкий спектр спеціалізованої, висококваліфікованої медичної допомоги населенню. У складі лікарні 19 стаціонарних відділень, 11 із них – відділення хірургічного профілю. У стаціонарі розгорнуто 565 ліжок, на яких щорічно лікується більше 23 тисяч хворих та виконується більше 15 тисяч операцій.

Фото: notadoc.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-