У Мукачеві поліція перевірить лабораторії - у чиновників мерії знайшли фальшиві COVID-документи

У Мукачеві поліція перевірить лабораторії - у чиновників мерії знайшли фальшиві COVID-документи

Фото
Укрінформ
У Мукачеві поліція перевірить мережу лабораторій через виявлені фальшиві сертифікати про вакцинацію від коронавірусу у чиновників міськради.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця ГУ Нацполіції в Закарпатській області Ганна Дан.

“За заявою народного депутата, оприлюдненою сьогодні у мережі, поліція Закарпаття розпочала перевірку мережі лабораторій. Слідчі перевірять діяльність мережі лабораторій та факти видачі фальшивих сертифікатів вакцинації, про які йдеться в повідомленні народного депутата”, - заявила Дан.

Читайте також: Список пунктів, де «клепають» фальшиві COVID-довідки, передали поліції та СБУ

Четвертого жовтня народний депутат Віктор Балога оприлюднив у своєму Фейсбуці документи фальшивих сертифікатів вакцинації, які були виявлені у двох співробітників Мукачівської міської ради.

“Сьогодні звернувся до міністра охорони здоров’я з проханням перевірити роботу ПП «Астра-Діа», що може бути пов'язаною з торгівлею липовими сертифікатами. Сподіваюсь, що МОЗ зволікати не буде, бо бачу, що купівля-продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію – це вже не окремі випадки, а реальне стихійне лихо. Країна - один з лідерів за смертністю від COVID-19 в Європі, і зараз лише початок жовтня, а одні липові сертифікати штампують, а інші їх з радістю купують”, - написав Балога.

Депутат оприлюднив підроблені сертифікати, виявлені у співробітників міськради. Вони були завірені начебто печаткою КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Мукачівської міської територіальної громади", але виявилося, що вказаний лікар, котра видала документ, не є працівником цього медичного закладу.

"Натомість встановили, що лікар з такими даними є працівником ПП"Астра-Діа"", — зазначив нардеп у зверненні.

Читайте також: На українському кордоні зупинили майже 200 осіб із «липовими» COVID-документами

З особами, що подали підроблені сертифікати вакцинації, Мукачівська міськрада уже припинила трудові відносини.

Як раніше повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що Кабінет Міністрів розглядає законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу, згідно з якими підробка сертифікатів про вакцинацію буде виведена в окрему статтю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-