У Львові розпочали будівництво індустріального парку

У Львові розпочали будівництво індустріального парку

Фото
Укрінформ
У Львові урочисто заклали наріжний камінь під будівництво нового виробничо-складського комплексу в межах індустріального парку – «Спарроу Парк Львів»

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

«Інвестиційна компанія «Спарроу Кепітал» відкриває індустріальний парк. Сьогодні ми закладаємо наріжний камінь у цьому парку. Впевнений, що цей проєкт, який має на меті здійснити тут 100 тис. м кв. промислових площ, буде мати гарний ефект і просто для зайнятості в регіоні, і щодо інвестицій та інвесторів, які сюди залучені, а львівська громада у частині місцевих податків також отримає наповнення до бюджету і зможе брати нові горизонти у розвитку. Львів має бачення і візію розвитку промислових площ. Ми зробимо все, щоб перша черга цього парку була зведена у 2022 році, інвестор також прийде у 2022 році», - сказав директор Спарроу Кепітал Максим Чухен.

Як зазначає міськрад,а метою створення індустріального парку «Спарроу Парк Львів» є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Львова, Львівського регіону та України в цілому, активізація бізнес-активності, підвищення рівня зайнятості населення, розвиток сучасної виробничої та логістичної інфраструктури.

«Розвиток промислового виробництва у індустріальних парках – це поширена та успішна європейська практика, і ми раді, що цей механізм реалізується у Львові. Для мене робочі місця є особливо важливими. До речі, ми багато коштів вклали в інфраструктуру, у підведення мереж. Дуже великі інвестиції в дороги – в парках і довкола», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами комерційного директора Спарроу Індастріз Тараса Ястремського, коли готували концепцію індустріального парку, довелось ознайомитись і взяти до уваги концепцію розвитку львівської промзони «Сигнівка» загалом. І виявилося, що тут є повна відповідність тій меті та завданням, які компаніяставить перед собою, а також це співпадає з ідеями міста. Адже завдання – не просто збудувати квадратні метри, а збудувати якісні логістичні площі з необхідною інфраструктурою.

Читайте також: Як розвивати індустріальні парки – дізнавались українські громади

«Ми вже бачимо зацікавленість від потенційних клієнтів та замовників. Ми отримали запит від більше, ніж 10 іноземних локальних компаній і ми віримо в успіх цього проекту. Виправданням цим ризикам, які бере на себе ініціатор у будівництві, є той факт, що наш попередній проект, який збудований, є на завершальній стадії поблизу Львова, у м. Городок, є залучений інвестор, підписаний договір. Ми бачимо, що ця історія успіху виправдовує цю мету і ризики», - додавав Ястремський.

Додамо, що будівництво розпочалось відразу після того, як отримали дозвіл на початок робіт у вересні 2021 року і відбуватиметься у декілька черг. Загальна площа території комплексу становитиме 18,8242 га (з площею відводу колії).

Читайте також: В Україні планують за три роки створити інфраструктуру для 25 індустріальних парків

Надалі планують в середньостроковій перспективі (2-3 роки) завершити проєктування та будівництво другої та третьої черги будівництва на території індустріального парку – виробничо-складські комплекси площею 37.680 кв. м, а в довгостроковій перспективі (5-8 років) – повний розвиток індустріального парку – виробничо-складські комплекси площею 63.580 м2 та інженерно-технічної інфраструктури.

У Львові розпочали будівництво індустріального парку / Фото: Львівська міськрада

Індустріальний парк «Спарроу Парк Львів» представлятиме групу промислових підприємств різних галузевих напрямків, для яких відбудеватиметься інженерна підготовка території, проєктування та будівництво інженерної інфраструктури та інших об'єктів обслуговування, управління і фінансування будівництва. Він здатен залучити у вигляді інвестицій до 4 млн дол. США та створити до 60 робочих місць на 1 га території. Очікувана загальна сума інвестицій у повний розвиток та функціонування індустріального парку становитиме близько 1,898 млн грн, загальна кількість створених робочих місць – 1000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-