У госпіталі на Житомирщині відкрили сольову печеру для лікування військових

У госпіталі на Житомирщині відкрили сольову печеру для лікування військових

Фото
Укрінформ
У госпіталі ветеранів війни в Бердичеві на Житомирщині відкрили сольову печеру (галокамеру) для лікування та реабілітації військових.

Про це повідомляє Житомирська обласна рада, передає Укрінформ.  

«В КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради відбулось відкриття лікувально-оздоровчого комплексу – галокамери «сольова печера» для лікування та психічної реабілітації учасників бойових дій та АТО/ООС», - йдеться у повідомленні.

За словами головного лікаря госпіталю Павла Журбенка, відкриття сольової печери сприятиме потужному лікувальному ефекту пацієнтів. Окрім того, там проходитимуть групові заняття з психологами.

На Житомирщині в госпіталі відкрили сольову печеру для лікування військових / Фото: Житомирська обласна рада

Бердичівський госпіталь ветеранів війни розрахований на 240 ліжою. У закладі розгорнуті хірургічне, терапевтичне, кардіологічне, гастроентерологічне відділення, центр неврологічної та психологічної реабілітації учасників АТО, палата інтенсивної терапії, приймальне відділення та допоміжні лікувально-діагностичні кабінети. Із 2014 року там пройшли лікування та реабілітацію майже 7 тис. учасників АТО/ООС.

Читайте також: Нам потрібні сучасні лікувальні заклади-комплекси та багато реабілітологів – українські медики

Галотерапія – один із методів фізіотерапії, в основі якого штучно створений мікроклімат, близький до умов підземних соляних печер. Мікрочастинки солі мають імуномодулюючу, бронходренажну та протизапальну дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-