У Чернівцях відмовилися переводити школи на «дистанційку»

У Чернівцях відмовилися переводити школи на «дистанційку»

Укрінформ
У Чернівецькій міській раді вирішили не дослухатися до сьогоднішнього рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС і не будуть запроваджувати дистанційне навчання чи продовження канікул із 1 листопада.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк, передає Укрінформ.

"Дистанційного навчання та продовження канікул у чернівецьких школах не буде. Вже з понеділка діти повернуться за парти. Щодо результатів засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, то хочу зазначити, що область лише рекомендує карантинні обмеження. А ось місто може їх посилювати, в тому числі й у навчальних закладах. Оскільки наразі показники цілком контрольовані, посилювати карантинні норми місто не буде", - йдеться у дописі Лесюка.

Читайте також: У Києві всі школи з листопада працюватимуть дистанційно

Він повідомив, що наразі із більш ніж 29 тисяч школярів хворіють 1225 дітей, у 127 з них є підтверджений COVID-19, інші ж хворіють на ГРВІ. Міський посадовець вважає, що такі показники є абсолютно нормальними для сезонної захворюваності.

"Зараз місто керується постановою 1236 Кабінету Міністрів України (зі змінами), яка визначає карантинні обмеження на території держави. Поки Чернівецька область знаходиться в "помаранчевій" зоні, тому додаткових обмежень на території громади ми не встановлюватимемо", - додав Лесюк.

Крім того, чиновник зазначив, що на території Чернівецької громади немає жодного навчального закладу, який би пішов на самоізоляцію через 50% хворих дітей у школі. Водночас, є 23 класи, які перебувають на самоізоляції через виявлені випадки COVID-19. Також захворіли 42 вчителі та 5 технічних працівників.

Читайте також: У школах Запоріжжя продовжили канікули через карантин

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях обласна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму позачерговому засіданні ухвалила рішення, яким рекомендувала усім школам Буковини з 1 листопада продовжити канікули або організувати дистанційне навчання терміном на два тижні.

Станом на 29 жовтня у Чернівецькій області зафіксовано 105 234 випадки COVID-19, з яких 682 – за минулу добу. Хворобу подолали 87 762 людини, 2393 – померли.

За весь час пандемії в Україні захворіли 2 878 674 особи, одужали 2 421 495 осіб, летальних випадків – 66 852, проведено ПЛР-тестувань – 14 306 108.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-