На Закарпатті лікують 12-річну дівчинку, у якої поліомієліт викликав частковий параліч

На Закарпатті лікують 12-річну дівчинку, у якої поліомієліт викликав частковий параліч

Укрінформ
На Закарпатті в обласній дитячій лікарні лікують від паралічу, викликаному вірусом поліомієліту, 12-річну дівчинку, стан дитини стабільний.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив головний лікар Закарпатської обласної дитячої лікарні Роман Шніцер.

“Дитина потрапила до нас позаминулого тижня, наразі вона проходить лікування у неврологічному відділені обласної лікарні, стан дитини стабільний. Вона не паралізована, дівчинка ходить, але має проблеми з однією ногою, втім, стає на неї. У дитини підтверджений вірус поліомієліту, як також іще у двох дітей із цієї сім'ї”, - сказав він.

За словами Шніцера, діти — із Тячівського району. У матері п'ятеро дітей і всі вони не мали щеплення від поліомієліту, мати категорично від цього відмовлялася.

Читайте також: Поліомієліт слідом за Рівненщиною виявили на Закарпатті - МОЗ

До цього, додав він, на Закарпатті фіксували поліомієліт чотири роки тому. Випадок також стосувався одного із гірських районів області.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня на Закарпатті регіональна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила оперативний план заходів через виявлення поліомієліту в області. У межах розслідування випадку паралічу, викликаного поліовірусом у невакцинованої дитини з Рівненської області, виявлені випадки інфікування у Закарпатській області. Відповідно до плану, у регіоні вживають заходів із підсилення епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами серед дітей до 15 років, моніторинг довкілля на виявлення циркуляції поліо- та ентеровірусів, а також підвищення рівня вакцинації від поліомієліту серед дитячого населення.

Наразі планові показники імунізації від поліомієліту на рівні 49,7%, а повинні бути не менші за 90%.

Читайте також: На Закарпатті затвердили оперативний план протидії поліомієліту

Поліомієліт — гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду. Може довго залишатися на іграшках і поверхнях. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована особа незалежно від віку. Найбільш сприйнятливі до вірусу діти до п’яти років, тому перше щеплення малюки отримують у перші місяці життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-