На мітинги «антиваксерів» у Сумах поскаржилися в СБУ

На мітинги «антиваксерів» у Сумах поскаржилися в СБУ

Укрінформ
Сумська обласна держадміністрація звернулася до Служби безпеки України із повідомленням про дії так званих антивакцинаторів, які організовують в обласному центрі мітинги і зривають заходи з вакцинації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Сумської ОДА

Зокрема, через такий мітинг в неділю не працював Центр масової вакцинації в сумському ТРЦ «Київ», де зазвичай за день щеплюються близько 700 осіб.

«700 жителів Сумщини не отримали вакцину тільки через те, що півтора десятка людей вирішили походити містом і повиступати проти вакцинації. Мені здається, що ці люди знаходяться або під впливом недостовірної інформації, або це диверсійні якісь групи, які спеціально проводять за гроші такі «антивакцинаторські» заходи», – зазначив голова ОДА Дмитро Живицький.

Читайте також: Імунолог пояснив велику кількість антиваксерів в Україні

За словами голови облдержадміністрації, начальник управління охорони здоров’я Сергій Бутенко повідомив Службі безпеки України про те, що через цей захід було закрито центр вакцинації в Сумах. Також сьогодні на ім'я керівника СБУ в Сумській області від облдержадміністрації буде надіслано звернення щодо посилення контролю за ситуацією в області й такими заходами.

«Ми знаходимось на кордоні із країною-агресором, і по той бік кордону першочергово зацікавлені у дестабілізації ситуації. Ми не можемо цього допустити», – наголосив Живицький.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 1 листопада, в Україні зафіксували 19 455 нових підтверджених випадків COVID-19. Було госпіталізовано – 3 188 осіб, летальних випадків – 700, одужали 12 639 осіб.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-