Жителям кількох прифронтових населених пунктів збільшать розмір субсидії - Верещук

Жителям кількох прифронтових населених пунктів збільшать розмір субсидії - Верещук

Укрінформ
Жителям кількох прифронтових населених пунктів збільшать розмір субсидії на опалення, оскільки зараз вони змушені опалювати своє житло електроенергією.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" повідомила віцепрем'єрміністр — міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Першого дня, як Верещук обійняла посаду міністра, до не звернулися депутати від Донецької області, які представляють селище Зайцеве та міста Гірник, Красногорівка, Мар'їнка, Новогродівка, а також від Луганської області — село Трьохізбенка Щастинського району.

"Ситуація була наступною. Є населені пункти, які знаходяться поблизу лінії розмежування. І вони через агресію Російської Федерації втратили можливість отримувати тепло через газопроводи, бо неможливо під обстрілами проводити ремонтні роботи. Нас попросили допомогти, щоб домогосподарства, які забезпечують теплом своє житло через електроенергію, мали можливість не платити за високим тарифом. Тобто вище, ніж 90 коп.", — описала ситуацію міністр.

Для розв'язання цієї проблеми вона звернулася до Прем'єр- міністра Дениса Шмигаля та міністра соціальної політики Марини Лазебної.

Наразі жителі зазначених прифронтових районів отримують субсидію у розмірі 700-1000 грн, тепер вони отримуватимуть понад 2,5 тис. грн, оскільки обігрів житла йде через електроенергію, а інших джерел тепла люди не мають.

Читайте також: Дію банківських карток для переселенців можуть продовжити до 1 квітня - Верещук

"Ми знімемо обмеження щодо актів на обстеження житлових умов. Вони були перешкодою (для нарахування субсидії- ред.) . І люди вже у листопаді, грудні отримають свої гроші", — додала міністр.

Допомога торкнеться десятків тисяч домогосподарств. На це знадобиться близько 70-80 млн грн на місяць. "У нас такі гроші є, вони зарезервовані. І ті громади, які звернулися, матимуть таку можливість", — зазначила вона.

Верещук додала, що також за допомогою можуть звертатися й інші громади — або через своїх народних депутатів, або безпосередньо до міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів виплачуватиме пенсійні борги внутрішньо переміщеним особам з наступного року.

 Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-