На Дніпропетровщині батько побив 4-річну дівчинку до смерті

На Дніпропетровщині батько побив 4-річну дівчинку до смерті

Укрінформ
Поліцейські затримали у Синельниківському районі Дніпропетровської області чоловіка за побиття 4-річної дитини до смерті.

Про це інформує відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, передає Укрінформ.

"16 листопада о 9:27 до поліції надійшло повідомлення від фельдшера бригади швидкої медичної допомоги, що в одному із селищ Синельниківського району медичні працівники виявили тіло дівчинки.

На місце події прибули правоохоронці відділення поліції № 3 Синельниківського районного управління поліції. Згідно з лікарським свідоцтвом смерть дівчинки настала внаслідок побиття", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що численні тілесні ушкодження спричинив чотирирічній дівчинці її батько. Через тиждень від отриманих травм дитина померла.

Тож за вчинення злочину у порядку ст. 208 КПК України поліцейські затримали батька дитини.

За цим фактом слідчий здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за кваліфікацією, передбаченою ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 3 листопада о 21:50 медики повідомили в поліцію про доставлення 7-річної дівчинки – вихованки дитячого будинку сімейного типу в Дергачівському районі Харківської області, з тілесними ушкодженнями. Батько пояснив правоохоронцям травми у найстаршої дитини тим, що вона впала зі сходів.

Окрім постраждалої, в родині виховується ще семеро малолытных дітей, усіх їх тимчасово направили до медичного закладу. У поліції та департаменті охорони здоров’я ОДА не уточнили, які саме травми отримала дитина.

За інформацією харківського блогера Євгена Зуба, у дівчинки зламана ключиця, а також були великі синці на шиї. Крім того, за наявною в нього інформацією, дітей у родині б’ють за самовільно взяту їжу, але при цьому в соціальних службах багатодітна прийомна родина значиться як зразкова.

За фактом травмування вихованки дитячого будинку сімейного типу поліція Харківщини відкрила два провадження: за ч.1 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість).

5 листопада Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що взяла на контроль випадок побиття вихованки дитбудинку сімейного типу на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-